Gå videre til innhold
Telias nasjonale 5G-utbygging: Disse stedene får 5G i første halvår 2021

Pressemelding -

Telias nasjonale 5G-utbygging: Disse stedene får 5G i første halvår 2021

Telia skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023, og selskapet har allerede åpnet det superraske nettet for kundene i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm. I dag legger Telia frem hvilke byer og kommuner som får 5G i første del av 2021.

– 5G er et av våre viktigste satsningsområder og teknologien vil spille en avgjørende rolle i den videre digitaliseringen av Norge. Vi holder svært høy fart på utbyggingen av vårt landsdekkende 5G-nett, og i første del av 2021 ruller vi ut 5G til kundene våre i blant annet Stavanger, Sandnes, Sola, Asker, Bærum, Nordre Follo, Ullensaker, Øygarden og Askøy, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Telia åpnet 12. mai sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo. Trondheim fulgte etter i august, mens Oslo og Bergen fikk tilgang til 5G i henholdsvis oktober og november. Nå fortsetter 5G-utbyggingen i enda flere kommuner og byer, og flere tusen basestasjoner skal oppgraderes med den nyeste mobilteknologien levert av Telias samarbeidspartner Ericsson.

– Som Norges største utfordrer skal vi være i front på 5G og målet vårt er at opptil halvparten av Norges befolkning skal ha tilgang til den grensesprengende 5G-teknologien der de bor i løpet av neste år, sier Vellan. – Jeg er stolt over å si at vi i dag ligger godt i rute for å nå dette ambisiøse målet.

Telia vil i første del av 2021 fortsette 5G-utbyggingen i følgende byer og kommuner:

Viken: Asker, Bærum, Eidsvoll, Enebakk, Frogn, Gjerdrum, Nannestad, Nesodden, Nittedal, Nordre Follo, Ullensaker, Vestby, Ås og Aurskog-Høland.
Rogaland: Stavanger, Sandnes og Sola.
Vestland: Øygarden og Askøy.
* Se mer detaljert liste nedenfor.

Aktuell dato for når utbyggingen begynner vil variere fra sted til sted, og Telias kunder vil få fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, samtidig som kapasiteten dobles. Effekten vil merkes umiddelbart av kundene.

– Etter sommeren vil vi fortsette utbyggingen i sentrale byer og kommuner i Innlandet og sørover i Viken, i de tidligere Østfold-kommunene, sier Vellan.

Utvider 5G-dekningen i storbyene

Telia fortsetter samtidig for fullt arbeidet med å utvide 5G-dekningen i Oslo, Bergen og Trondheim, slik at stadig flere kunder får tilgang til den nye mobilteknologien. Det samme er tilfelle for Lillestrøm, hvor selskapet først åpnet 5G-nettet.

– I Oslo kan du nå oppleve 5G i alle byens 15 bydeler, fra Ullern til Søndre Nordstrand, og vi er ikke langt unna 100 prosent dekning innenfor Ring 3. I Bergen begynner vi på nyåret 5G-utbyggingen nedover til Flesland, nord til Åsane og i vest mot Litlesotra, mens vi i Trondheim har fokus sør- og østover, mot henholdsvis Heimdal og Østbyen, sier Vellan. – I Lillestrøm dekker vi gradvis større deler av kommunen, og vi har samtidig nådd nabokommunen Rælingen.

På Telias 5G-nett vil kundene oppleve svært høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning. For å få tilgang til 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en telefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Huawei, Motorola, OnePlus, Samsung, Sony og Xiaomi.

– Vi ser at 5G-telefonene er svært populære blant våre kunder, og telefonene topper salgslistene de siste månedene. Videre øker andelen 5G-telefoner i nettverket vårt jevnt og trutt. Stadig flere nordmenn er med andre ord «5G-klare» og tar i bruk den nye mobilteknologien. Det synes vi er veldig gøy, avslutter Vellan.  

Fakta om Telias 5G-utbygging:

Telia har per desember 2020 åpnet 5G-nettet i:

 • Lillestrøm: Lillestrøm sentrum og tilhørende områder. Fremover forsterkes dagens dekning og videre utbygging i blant annet Fetsund, Frogner, Sørum og Skedsmokorset.
 • Trondheim: Midtbyen og Lerkendal. Fremover forsterkes dagens dekning og videre utbygging sør- og østover, mot henholdsvis Heimdal og Østbyen.
 • Bergen: Bergenhus, Årstad og Kronstad. Fremover forsterkes dagens dekning, samtidig som utbyggingen fortsetter nedover til Flesland, nord til Åsane og i vest mot Litlesotra.
 • Oslo: Alna, Bjerke, Frogner, Gamle Oslo, Grorud, Grünerløkka, Nordre Aker, Nordstrand, Sagene, St. Hanshaugen, Stovner, Søndre Nordstrand, Ullern, Vestre Aker og Østensjø. Fremover forsterkes dagens dekning, med blant annet 100 prosent dekning innenfor Ring 3 i løpet av januar.
 • I første del av 2021 fortsetter 5G-utbyggingen i:
 • Viken:
  • Asker, blant annet Asker sentrum, Billingstad, Nesbru, Heggedal, Hvalstad og Nesøya
  • Bærum, blant annet Lysaker, Eiksmarka, Bekkestua, Østerås, Jar, Haslum, Fornebu og Sandvika
  • Eidsvoll
  • Enebakk
  • Frogn
  • Gjerdrum
  • Nannestad
  • Nesodden, blant annet Nesoddtangen
  • Nittedal
  • Nordre Follo, blant annet Kolbotn, Oppegård, Trollåsen, Myrvoll, Svartskog, Oppegård og Langhus
  • Ullensaker
  • Vestby
  • Ås
  • Aurskog-Høland
 • Rogaland:
  • Stavanger
  • Sandnes
  • Sola
 • Vestland:
  • Øygarden (Straume)
  • Askøy (Kleppestø) 

 • Følgende 5G-telefoner fungerer på Telias nett: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, OnePlus 8T, OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus Nord, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy Z Fold2 5G, Samsung Galaxy Z Flip 5G, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note20 5G, Samsung Galaxy A51 5G, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 5G, Samsung Galaxy S20+ 5G, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 5 II, 5G Huawei P40, Huawei P40 Pro, Motorola Edge, Motorola Edge+, Motorola Moto G 5G Plus, Xiaomi 10, Xiaomi 10 Pro. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.
 • 5G er en teknologi for femte generasjons mobiltjenester, og en etterfølger til 4G, 3G og 2G. Mens 4G kan ses som en utvikling av 3G, representerer 5G et helt nytt paradigme i tilkobling og en grunnleggende endring i teknologi som vil ha stor innvirkning på hvordan operatørene tilbyr mobiltjenester og hvordan brukeropplevelsen er.
 • Et nett basert på 5G-teknologi innebærer superrask oppkobling, god dekning, lav forsinkelse, svært høye hastigheter og kapasitet, korte svartider og tilgang til nettet, overalt og hele tiden. Den korte responstiden åpner opp en helt ny verden av muligheter når det gjelder ting som VR (virtuell virkelighet), AR (utvidet virkelighet) og andre sanntidstjenester. Videre er 5G er et svært fleksibelt og sikkert nett. Det åpner for såkalt skivedeling, som gjør det mulig å skreddersy funksjonalitet for ulike tjenester og samfunnssektorer. Det gjør 5G godt egnet for tjenester som er avhengig av realtidsoppkobling, eksempelvis innen e-helse eller tingenes internett.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge