Gå videre til innhold
Tryggere surfing: Telia lanserer Nettvakt

Pressemelding -

Tryggere surfing: Telia lanserer Nettvakt

Nettvakt er et DNS-sikkerhetsfilter i Telias mobilnett som hindrer selskapets kunder å gå inn på falske nettsider. Tjenesten er inkludert uten ekstra kostnad hos alle mobilkunder.

– Det florerer av falske nettsider på internett som prøver å svindle deg, og med ny teknologi som kunstig intelligens blir det stadig vanskeligere å skille mellom ekte og falske nettsider, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Med Nettvakt fra Telia vil kunder få beskjed i nettleseren om at siden ikke kan nås hvis den er registrert som falsk i våre systemer, slik at man kan surfe trygt på mobilnettet.

Nettvakt er fra medio oktober 2024 inkludert hos alle Telia sine mobilkunder, og krever ingen nedlasting eller installasjon. Tjenesten fungerer slik at oppslag mot Telia sine DNS-servere sjekkes mot løpende oppdaterte registre med oversikt over falske nettsider, slik som phising-nettsider eller falske nettbutikker. Er nettsiden registrert som falsk vil ikke kunder kunne besøke siden. Responstiden når du surfer påvirkes ikke.

– Vi jobber kontinuerlig med å trygge kundene våre, og håper Nettvakt blir godt mottatt i en hverdag hvor de digitale truslene stadig øker, sier Kaalen.

Nettvakt er aktivt når kunder surfer på Telia sitt mobilnett, og vil ikke fungere hvis kunder bruker trådløst nettverk via fastnettet. Kunder som måtte ønske det kan enkelt skru av Nettvakt ved å fjerne tjenesten i Telia sine selvbetjeningskanaler eller ved å kontakte kundesenteret.

For mer informasjon om Telia Nettvakt, vennligst besøk: https://www.telia.no/trygghet/tjenester/nettvakt/

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 000 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge

Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge