Gå videre til innhold
Uninett AS valgte Telia

Pressemelding -

Uninett AS valgte Telia

Uninett har, på vegne av universitets- og høyskolesektoren, valgt Telia Norge som leverandør av mobiltelefonitjenester. Rammeavtalen er Telia Norges største noen gang innen bedriftsmarkedet, og inkluderer inntil 60 unike oppdragsgivere under rammeavtalen.

– Det er en fantastisk tillitserklæring at Uninett har valgt Telia Bedrift som leverandør av mobiltelefonitjenester, sier Jon Christian Hillestad, direktør for bedriftsmarkedet i Telia Norge. – Dette er Telias største offentlige avtale gjennom tidene, og vi gleder oss og ønsker alle nye kunder velkommen over til vårt nett når overføringen starter i januar.

Telia Bedrift vant Uninetts anbudskonkurranse for mobiltelefonitjenester. Uninett har forhandlet frem avtalen på vegne av rundt 60 institusjoner i universitets- og høyskolesektoren, inkludert samtlige ti universiteter. Avtalen omfatter rundt 18.000 mobilabonnement og totalt 4000 aktive SIM-kort fordelt på mobile bredbånd og M2M i offentlig sektor spredt over hele landet. Avtalen innebærer også fastnettstilknytning for sektorens cirka 85 000 brukere.

Avtalen er inngått for tre år, med opsjon om forlengelse på inntil tre nye år.

Innovasjon og utvikling
– Vi ser på Uninett-konstellasjonen som en meget spennende partner innen innovasjon og digitalisering, og ser frem til felles utviklingsprosjekter sammen med ledende forsknings- og innovasjonsmiljøer innen sine områder, sier Hillestad.

Uninett på sin side er veldig fornøyd med å ha avsluttet konkurransen om telefonitjenester, hvor det var et meget tett løp mellom de to største leverandørene i Norge:

– Som infrastrukturpartner for høyere utdanning og forskning er det viktig for oss å ha en god partner og gode betingelser på mobil kommunikasjon og mobile løsninger, sier Tom Are Røtting, administrerende direktør i Uninett. – Telia ga et tilbud som traff godt på våre tekniske krav og i tillegg var prismessig godt.

Om Uninett AS
Uninett AS utvikler og driver det norske forskningsnettet, som forbinder rundt 150 utdannings- og forskningsinstitusjoner med sine mer enn 300 000 brukere. Uninett er en aktiv partner i arbeidet med digitalisering av norsk kunnskapssektor. Uninett framforhandler og forvalter også avtaler innen IKT-området, på vegne av institusjonene knyttet til sektoren.

Emner

Tags


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 2 200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største telekomselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale