Gå videre til innhold
Verdensrekord i NetComs 4G-mobilnett

Pressemelding -

Verdensrekord i NetComs 4G-mobilnett

(Oslo 14. desember 2015) I dag har det blitt satt hastighetsverdensrekord i NetComs mobilnett i Groruddalen i Oslo. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og norsk presse fikk oppleve hastigheter på over 1 Gbit/s. Den nye teknologien, LTE Advanced Pro, er et viktig skritt på veien mot 5G.

På dagen seks år etter at NetCom som første operatør i verden introduserte 4G, tok selskapet et steg videre og skrev igjen norsk telehistorie ved å være først i verden til å demonstrere hastigheter på over 1Gbit/s i 4G-mobilnettet under normale forhold.

Samferdselsministeren var til stede under demonstrasjonen: - Hastighetene vi har sett i dag er et bevis på at Norge ligger helt fremst i den teknologiske utviklingen, sier Ketil Solvik-Olsen. - Det er viktig for oss som nasjon å ha høye ambisjoner på ekomområdet. Digitalisering har stor betydning for økonomi og samfunnsutvikling, og det handler om å ta i bruk mulighetene teknologien gir oss for å styrke Norges konkurransekraft og skape vekst og velferd. Vi ser det allerede i dag på samferdselssektoren og transportbransjen, og jeg er sikker på at vi kun har sett begynnelsen på hva som vil komme.

Smarte løsninger innføres i økende grad i blant annet store byer, hjem, tjenester, produksjon og transport. Tingenes internett - hvor alt snakker med alt - blir en stadig viktigere del av våre liv. Alle dagligdagse aktiviteter og ting vi omgir oss med blir smarte og kan snakke med hverandre og brukerne via nettet. Kun fantasien setter grenser, og dette vil stille nye krav til hastighet og kapasitet i mobilnettene.

NetCom har i dag over 95 prosent befolkningsdekning på 4G og dekker over 1,5 millioner mennesker med 4G+ i alle landets fylker. Bare i år har NetCom satt på lufta over 1500 4G-basestasjoner og neste år vil utbyggingen og utrullingen av ny teknologi fortsette i samme fart.

- Med over 95 prosent 4G-befolkningsdekning leverer vi allerede fantastiske kundeopplevelser i Norges raskeste mobilnett. Det vi viser i dag er fremtidens mobilnett og en smakebit på hva vi kan forvente på veien mot 5G, sier Abraham Foss, administrerende direktør i NetCom-eier TeliaSonera Norge.
- NetCom har alltid vært en pioner. Vi skal alltid utfordre, være innovative og ligge foran i utviklingen, og vi vil være en viktig drivkraft for å digitalisere Norge og samfunnet rundt oss. Som selskap vi er opptatt av å lære oss nye ting for senere å kunne gi kundene tilgang til ny teknologi. Vi skal skape et digitalt demokrati hvor våre kunder til enhver tid har hele verden i sin hånd.

Digitaliseringen vil medføre dyptgripende endringer i nærings- og samfunnsliv. Den digitale revolusjonen åpner for en verden av nye muligheter hvor privatpersoner, bedrifter, kommuner, fylker og organisasjoner vil etterspørre suveren fart, avansert dekning, spennende tjenester, topp underholdning og skreddersydde løsninger for å utvikle mer digital samhandling og smartere løsninger over mobilnettet.

- Dette er et viktig skritt på veien mot 5G, som ligger noen år frem i tid, forteller Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i TeliaSonera Norge.
- Vi vet ikke nøyaktig hvilke hastigheter fremtiden vil kreve, men vi vet at enormt mye høyere hastigheter vil bli etterspurt i digitaliseringens tidsalder, der tingenes internett blir større og større. Fremtiden vil kreve båndbredde, høy fart og ingen forsinkelse i overføringene. Det er den virkeligheten vi ruster oss for med LTE Advanced Pro.

TeliaSonera-eide NetCom er den første operatøren i verden som tar LTE Advanced Pro-teknologien ut av testlaboratoriet og bygger en pilot utendørs under reelle brukerforhold. For å oppnå den høye hastigheten strømmet selskapet data over fire frekvensbånd samtidig, og det spesielle med dagens test er at selskapet kun brukte frekvensressurser som allerede er tilgjengelige for mobil i dag: 800MHz, 1800MHz, 2100MHz og 2600MHz.

4G og 4G+ gir hastigheter på inntil 150 Mbit/s og 300 Mbit/s. LTE Advanced Pro gir hastigheter på inntil 1000 Mbit/s (1Gbit/s). Det betyr i praksis at man kan laste ned en film på 1GB på få sekunder. 

Emner


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt +47 465 00 000
Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517
Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale

Relaterte nyheter