Gå videre til innhold
– Vi er veldig glade for at Fjordkraft har valgt Telia, og ser frem til å ønske deres mobilkunder velkommen til Norges mest utbygde 5G-nett, sier adm. direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge
– Vi er veldig glade for at Fjordkraft har valgt Telia, og ser frem til å ønske deres mobilkunder velkommen til Norges mest utbygde 5G-nett, sier adm. direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge

Pressemelding -

Fjordkraft velger Telia

Fjordkraft og Telia har i dag inngått et spennende og langsiktig samarbeid som vil styrke konkurransen i det norske mobilmarkedet betydelig. Den nye grossistavtalen innebærer at Fjordkraft sine mobilkunder snart vil kunne surfe på Norges ledende 5G-nett.

– Vi er veldig glade for at Fjordkraft har valgt Telia, og ser frem til å ønske deres mobilkunder velkommen til Norges mest utbygde 5G-nett, sier adm. direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge. – Gjennom dette samarbeidet vil vi bidra til å styrke konkurransekraften til Fjordkraft, som er den største uavhengige mobilaktøren i Norge. Det vil være bra for alle norske mobilkunder.

Avtalen innebærer at mobilkundene til Fjordkraft vil bli flyttet over til Telia sitt mobilnett i løpet av andre kvartal 2023. Det opprettes samtidig et nytt selskap hvor Fjordkraft AS kommer til å eie 61 prosent og Telia 39 prosent av selskapet. Selskapet vil hete Fjordkraft Mobil AS.

– Fjordkraft startet sin satsning på mobil fordi vi allerede hadde en kjent merkevare, et stort kundesenter og erfaring med innkjøp og fakturering av abonnementstjenester innen strøm, sier adm. direktør Magnar Øyhovden i Fjordkraft. – Fjordkrafts mobilvirksomhet har vokst til å bli den største av mobilleverandørene uten eget nett. Sammen med Telia vil vi kunne utvikle denne virksomheten videre med flere attraktive tilbud og tjenester til mobilkundene.

For mobilkundene til Fjordkraft vil samarbeidet bety at de snart vil kunne surfe på Norges største 5G-nett som allerede dekker over 80 prosent av befolkningen. Det betyr superhøye hastigheter, suveren dekning og svært god kapasitet i et mobilnett i verdensklasse.

– Vi bygger 5G så raskt vi kan, og jobber oss gjennom landet basestasjon for basestasjon. Hver enkelt moderniseres med helt ny 5G-teknologi og enda bedre 4G, og vi skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett innen utgangen av neste år, avslutter Vellan.

Kundene til Fjordkraft trenger ikke å foreta seg noe på nåværende tidspunkt.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger, fått tilgang til det nye og raske mobilnettet.
  • Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/
  • Telia bygger i tillegg ut en rekke basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der det er behov for bedre dekning og mer kapasitet.

Om Fjordkraft
Fjordkraft AS inngår i børsnoterte Elmera Group ASA. Strømleverandøren Fjordkraft startet opp som mobilleverandør i 2017. I 2021 kjøpte Fjordkraft mobilkundene fra Skymobil. Elmera Group er morselskap i et konsern bestående av selskaper som selger rådgiving, tjenester, programvare til energiselskaper, strømavtaler og produkter for lavutslippssamfunnet. Elmeras kunder er sluttbrukere av strøm i privat- og bedriftsmarkedet, engrosmarkedet og energiselskaper i Norge, Sverige og Finland. Datterselskapet Fjordkraft AS er Norges største strømleverandør.

Kontaktpersoner:
Magnar Øyhovden, adm. direktør Fjordkraft AS – tlf.: 404 85 180
Henning Lunde, kommunikasjonsdirektør Telia Norge – tlf. 414 40 595

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge