Gå videre til innhold
Grunnleggende uenig i konklusjonen: Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.
Grunnleggende uenig i konklusjonen: Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Pressemelding -

Konkurransetilsynet varsler nei til sammenslåing mellom Telia og Phonero

Konkurransetilsynet har i dag varslet at de ikke vil godkjenne Telias oppkjøp av Phonero. Partene skal nå kommentere på tilsynets foreløpige vurdering før tilsynet treffer endelig avgjørelse.

- Vi er grunnleggende uenig i Konkurransetilsynets foreløpige konklusjon, og vi er svært overrasket over tilsynets forståelse av markedsdynamikken i det norske bedriftsmarkedet. Dersom varselet blir stående er det kun den dominerende aktøren som tjener på det, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Den dominerende aktøren Telenor kontrollerer alene 67 prosent av omsetningen i bedriftsmarkedet, og legger man til aktører i bedriftsmarkedet som leier i Telenors nett har selskapet en markedsandel på over 80 prosent. Til sammenligning har Telia en markedsandel på 13 prosent, som kan øke til 26 prosent ved en sammenslåing med Phonero.

- Vi mener bestemt at en sammenslåing vil gi kundene et tydeligere alternativ til Telenor og føre til økt konkurranse i det norske bedriftsmarkedet, noe flere virksomhetskunder også har bekreftet overfor Konkurransetilsynet. Telia og Phonero har utfyllende kompetanse og mange komplementære løsninger, og det vil sette oss i stand til å skape mer innovasjon, bedre kundereiser og sikre et mangfold av tjenester til fordel for alle virksomhetskunder. Det blir ingen reell konkurranse i det norske bedriftsmarkedet før den dominerende aktøren kan utfordres med mer slagkraft, avslutter Foss.

Telia får først nå innsyn i Konkurransetilsynets fulle argumentasjon, og vil bruke tid på å gå igjennom varselet og den faglige begrunnelsen, for deretter å kommentere på markedsforståelse og analyser som er lagt til grunn i varselet. 

Emner

Kategorier


--

Om Telia Norge

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Kontakter

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge