Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Konkurransetilsynet varsler nei til sammenslåing mellom Telia og Phonero

Pressemelding   •   feb 27, 2017 14:32 CET

Grunnleggende uenig i konklusjonen: Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Konkurransetilsynet har i dag varslet at de ikke vil godkjenne Telias oppkjøp av Phonero. Partene skal nå kommentere på tilsynets foreløpige vurdering før tilsynet treffer endelig avgjørelse.

- Vi er grunnleggende uenig i Konkurransetilsynets foreløpige konklusjon, og vi er svært overrasket over tilsynets forståelse av markedsdynamikken i det norske bedriftsmarkedet. Dersom varselet blir stående er det kun den dominerende aktøren som tjener på det, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Den dominerende aktøren Telenor kontrollerer alene 67 prosent av omsetningen i bedriftsmarkedet, og legger man til aktører i bedriftsmarkedet som leier i Telenors nett har selskapet en markedsandel på over 80 prosent. Til sammenligning har Telia en markedsandel på 13 prosent, som kan øke til 26 prosent ved en sammenslåing med Phonero.

- Vi mener bestemt at en sammenslåing vil gi kundene et tydeligere alternativ til Telenor og føre til økt konkurranse i det norske bedriftsmarkedet, noe flere virksomhetskunder også har bekreftet overfor Konkurransetilsynet. Telia og Phonero har utfyllende kompetanse og mange komplementære løsninger, og det vil sette oss i stand til å skape mer innovasjon, bedre kundereiser og sikre et mangfold av tjenester til fordel for alle virksomhetskunder. Det blir ingen reell konkurranse i det norske bedriftsmarkedet før den dominerende aktøren kan utfordres med mer slagkraft, avslutter Foss.

Telia får først nå innsyn i Konkurransetilsynets fulle argumentasjon, og vil bruke tid på å gå igjennom varselet og den faglige begrunnelsen, for deretter å kommentere på markedsforståelse og analyser som er lagt til grunn i varselet. 

--

Om Telia Norge

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });