Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Telia kjøper Phonero

Pressemelding   •   nov 07, 2016 13:58 CET

Abraham Foss, adm. dir. i Telia Norge (foto: Martin Uteng)

(Oslo, 7. november 2016) Telia Company har inngått avtale med Phonero om kjøp av selskapet. Transaksjonen vil gi økt konkurranse i bedriftsmarkedet.

- Kjøpet vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet. Det er godt nytt for alle norske bedrifter og virksomheter, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Etter oppkjøpet av Tele2 har Telia for alvor tatt opp kampen med Telenor i privatmarkedet, og i rekordfart har selskapet bygget ut et 4G-mobilnett som i flere uavhengige tester i 2016 er blitt kåret til landets beste. Nå skal selskapet gi den dominerende aktøren i bedriftsmarkedet vesentlig sterkere konkurranse.

- Vi er imponert over det Phonero har fått til i bedriftsmarkedet, både inn mot private og offentlige virksomheter. De har vokst i flere år, og jeg er overbevist om at vi har utfyllende kompetanse og mange komplementære løsninger som vil bidra til å skape merverdi for alle norske virksomheter på deres digitaliseringsreise, fortsetter Foss.

Siden starten i 2008 har Phonero bygget en sterk merkevare og tatt betydelig markedsandeler de senere år.
- I over åtte år har Phonero vært en utfordrer i bedriftsmarkedet, og vi har opparbeidet oss en posisjon som vi kan være stolte av. Det skal vi fortsette å bygge videre på, nå som en del av nettverksoperatøren Telia i Norge. Jeg gleder meg til reisen videre, og jeg er sikker på at dette vil bli en god løsning for alle våre kunder og ansatte, sier Thore Berthelsen, administrerende direktør i Phonero.

Det sammenslåtte selskapet vil få en markedsandel i det norske bedriftsmarkedet for mobilkommunikasjon på om lag 27 prosent målt i omsetning første halvår 2016. Til sammenligning er Telenor sin markedsandel 66,9 prosent.
- Transaksjonen vil gi kundene et tydeligere alternativ til Telenor og føre til økt konkurranse i det norske bedriftsmarkedet. Det vil sette oss i stand til å skape mer innovasjon, bedre kundereiser og sikre et mangfold av tjenester til fordel for alle kunder og samfunnet, avslutter Foss.

Transaksjonen er betinget av Konkurransetilsynets aksept og forventes ferdigbehandlet i løpet av første kvartal 2017.

Abraham Foss og Thore Berthelsen vil være tilgjengelig for pressen i Sandakerveien 140, eller på telefon, mellom kl. 12:15 – 14:00 i dag.
Ta kontakt med Henning Lunde på sms eller e-post for å avtale tid.

Fotokreditering:

Foto av Abraham Foss: Martin Uteng.

Foto av Thore Berthelsen: Phonero.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });