Gå videre til innhold
Abraham Foss, adm. dir. i Telia Norge (foto: Martin Uteng)
Abraham Foss, adm. dir. i Telia Norge (foto: Martin Uteng)

Pressemelding -

Telia kjøper Phonero

(Oslo, 7. november 2016) Telia Company har inngått avtale med Phonero om kjøp av selskapet. Transaksjonen vil gi økt konkurranse i bedriftsmarkedet.

- Kjøpet vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet. Det er godt nytt for alle norske bedrifter og virksomheter, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Etter oppkjøpet av Tele2 har Telia for alvor tatt opp kampen med Telenor i privatmarkedet, og i rekordfart har selskapet bygget ut et 4G-mobilnett som i flere uavhengige tester i 2016 er blitt kåret til landets beste. Nå skal selskapet gi den dominerende aktøren i bedriftsmarkedet vesentlig sterkere konkurranse.

- Vi er imponert over det Phonero har fått til i bedriftsmarkedet, både inn mot private og offentlige virksomheter. De har vokst i flere år, og jeg er overbevist om at vi har utfyllende kompetanse og mange komplementære løsninger som vil bidra til å skape merverdi for alle norske virksomheter på deres digitaliseringsreise, fortsetter Foss.

Siden starten i 2008 har Phonero bygget en sterk merkevare og tatt betydelig markedsandeler de senere år.
- I over åtte år har Phonero vært en utfordrer i bedriftsmarkedet, og vi har opparbeidet oss en posisjon som vi kan være stolte av. Det skal vi fortsette å bygge videre på, nå som en del av nettverksoperatøren Telia i Norge. Jeg gleder meg til reisen videre, og jeg er sikker på at dette vil bli en god løsning for alle våre kunder og ansatte, sier Thore Berthelsen, administrerende direktør i Phonero.

Det sammenslåtte selskapet vil få en markedsandel i det norske bedriftsmarkedet for mobilkommunikasjon på om lag 27 prosent målt i omsetning første halvår 2016. Til sammenligning er Telenor sin markedsandel 66,9 prosent.
- Transaksjonen vil gi kundene et tydeligere alternativ til Telenor og føre til økt konkurranse i det norske bedriftsmarkedet. Det vil sette oss i stand til å skape mer innovasjon, bedre kundereiser og sikre et mangfold av tjenester til fordel for alle kunder og samfunnet, avslutter Foss.

Transaksjonen er betinget av Konkurransetilsynets aksept og forventes ferdigbehandlet i løpet av første kvartal 2017.

Abraham Foss og Thore Berthelsen vil være tilgjengelig for pressen i Sandakerveien 140, eller på telefon, mellom kl. 12:15 – 14:00 i dag.
Ta kontakt med Henning Lunde på sms eller e-post for å avtale tid.

Fotokreditering:

Foto av Abraham Foss: Martin Uteng.

Foto av Thore Berthelsen: Phonero.

Emner

Kategorier

Kontakter

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge