Gå videre til innhold
Nå blir Telia et IT-selskap for norske bedrifter

Pressemelding -

Nå blir Telia et IT-selskap for norske bedrifter

Telia Enterprise utvider sin portefølje innen sikkerhet, skytjenester og lokale nettverk for bedrifter. Med skreddersøm tilpasset den enkelte kunde blir Telia nå en helhetlig leverandør av alt som omhandler digital infrastruktur og sikkerhet for norske bedrifter.

– Vi går fra å være en leverandør av kommunikasjonstjenester til å bli en helhetlig IT-partner for norske bedrifter, sier Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge. – Med ett av verdens beste mobilnett, en ledende posisjon på 5G, et landsdekkende fastnett og innovativ IoT-teknologi har vi lagt et solid fundament. Nå topper vi det med å få på plass gode tjenester for nettverksløsninger lokalt hos kunden og en bred portefølje av løsninger for å beskytte kundens kommunikasjon. Ikke minst vil vi nå kunne tilby rådgivning, drift og support som gjør oss til en viktig strategisk IT-partner for kundene.

IT-selskapet Telia Cygate er Telias datterselskap og underleverandør for disse tjenestene, og har over 40 års erfaring fra IT-sektoren i Sverige. Her har de opparbeidet seg solid kompetanse innen nettverk og sikkerhet, og har store kunder i sin portefølje, som strømselskapet Ellevio, Swedavia Airports, entreprenørselskapet NCC og Region Skåne, en av de største regionene i Sverige målt i antall innbyggere.
– Vi benytter oss av ressurser på tvers av Telia-konsernet og integrerer dem i våre tjenester og løsninger. Dermed kan vi tilby bedriftskundene helhetlige IT- og sikkerhetsløsninger for alle deres digitale behov, sier Hillestad.

Dette er en stadig tydeligere trend i markedet, bekrefter Fredrik Sidmar, administrerende direktør i Telia Cygate:

– Våre kunder etterspør i økende grad helhetlige løsninger for sin digitale infrastruktur, der vi kombinerer telekom med IT-tjenester. I Sverige gjør vi dette for en rekke kunder i både næringslivet og offentlig sektor. Det er akkurat det vi skal kunne tilby Telias norske bedriftskunder, med unik spisskompetanse på lokale nettverk, sikkerhet og sky, sier Sidmar.

Totalleverandør for en sikker digital hverdag

Et forverret trusselbilde knyttet både til den globale geopolitiske situasjonen og vinningskriminalitet har ytterligere styrket norske virksomheters behov for drift- og sikkerhetsløsninger. Senest i sommer ble tolv departementer utsatt for hacking, og stadig flere bedrifter opplever cyberangrep som slår ut deres digitale infrastruktur, noe som har store konsekvenser.

– Med en utvidet satsning på sikkerhet og lokale nettverk får vi nå en mulighet til å løse disse kundeutfordringene både gjennom konkrete løsninger og rådgivning. Vi kan også levere en totaltjeneste med installasjon, drift og orkestrering av hele eller deler av kundens IT-operasjoner, forteller Hillestad. – Et ekspertteam med inngående teknisk kompetanse innen sikker IT-infrastruktur kan lage og tilby skreddersydde helhetsløsninger som er tilpasset behovene til hver enkelt bedrift eller virksomhet.

Telias utvidede tilbud til bedriftskunder er innenfor :

  1. Lokale nettverk – design, implementering/prosjektering og drift av LAN, WiFi, IP-adresser, IoT, med mer
  2. Sikkerhet– rådgivning innenfor strategi, informasjonssikkerhet og risikoanalyser, design og arkitektur, proaktiv drift, hardware og software, etc.
  3. Skytjenester– rådgivning om arkitektur, design og leverandør av bedriftens skyreise. Etablere og drifte skylagringsløsninger (privat, offentlig), SaaS, PaaS, IaaS, DevOps/SecOps, med mer

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Pressetelefon til bruk for journalister +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge