Gå videre til innhold
Telia blir medlem av Nordic Content Protection

Pressemelding -

Telia blir medlem av Nordic Content Protection

Telia har sluttet seg til Nordic Content Protection, en organisasjon dedikert til å bekjempe ulovlig profitt og distribusjon av TV, filmer og sportsbegivenheter i Norge, Sverige, Danmark og Island.

Salget av ulovlige TV-abonnementer, som ofte annonseres åpent på sosiale medier, er en stor utfordring og genererer betydelige inntekter som ofte brukes til å finansiere andre kriminelle aktiviteter som narkotikahandel, smugling og prostitusjon. Nordic Content Protection arbeider for å bekjempe ulovlig strømming og ulovlig tilgang til fjernsynssendinger som mottas via parabol, digitalt bakkenett, IPTV eller kabel-TV-anlegg. Organisasjonen har støttet sine medlemmer i over 20 år med en rekke spesialiserte løsninger som dekker teknisk rådgivning, håndhevelsestiltak, etterforskning av straffesaker, samarbeid med rettshåndhevelse, kravoppgjør og vitneforklaringer i retten.

Nordic Content Protection samarbeider videre med flere distributører og rettighetshavere i Norden som støtter deres aktiviteter og som dermed tar avstand fra alle former for kriminell aktivitet som skader betalings-TV-bransjen.

– Program- og distribusjonsselskap investerer hvert år store beløp for senderettigheter til blant annet filmer, serier og sportsbegivenheter, sier adm. direktør Stian Løland i Nordic Content Protection. – Disse investeringene går tilbake som lønn til musikere, idrettsutøvere, artister, skuespillere, tekstforfattere, produsenter og andre involverte, samt til ulike kulturtilbud, idrettslag og sportsklubber i forbindelse med rekruttering og videreutvikling. Jeg er veldig glad for å ønske Telia velkommen til Nordic Content Protection. Vi og våre medlemmer står sammen i kampen mot organiserte kriminelle som profitterer på salg av ulovlige TV-tjenester i Norden.

Piratkopiering gjør det dyrere

Ulovlig strømming går til syvende og sist også utover forbrukerne:

– Utstrakt innholdstyveri avskrekker både skapere og TV-operatører fra å investere i å lage nytt innhold, sier adm. direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge. – Dette fører igjen til at forbrukerne får et mindre utvalg av filmer, TV-serier og sportsbegivenheter å se på. I tillegg kan innholdsprodusentene måtte øke prisene for å kompensere for inntektene som går tapt til piratkopiering, noe som gjør det dyrere for forbrukerne å se innhold lovlig.

Ulovlige TV-tjenester forblir en stor bekymring i de nordiske landene til tross for at lovlige strømmetjenester er svært tilgjengelig. Tall fra Mediavision AB sin undersøkelse Nordic Piracy fra mai 2024 viser at 23 prosent av Norges befolkning svarer at de har sett TV-innhold via en ulovlig tjeneste den siste måneden.

Som medlem av Nordic Content Protection vil Telia fortsette å samarbeide med relevante interessenter som bransjeaktører og politikere for å adressere denne utfordringen.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge

Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge