Gå videre til innhold
Telia bygger 5G: ruller ut fremtidens mobilnett i Agder

Pressemelding -

Telia bygger 5G: ruller ut fremtidens mobilnett i Agder

Telias nasjonale 5G-utbygging fortsetter for fullt, og selskapet er nå godt i gang med den omfattende moderniseringen av mobilnettet i Agder. I løpet av høsten har flere kommuner i fylket fått 5G, og mange følger etter nyttår. Det betyr høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

Telia vil være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023, og allerede i dag har åtte av ti nordmenn tilgang til 5G fra selskapet.

– Vi moderniserer mange basestasjoner hver eneste uke, og jobber oss nå gjennom Agder, forteller Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Alle basestasjonene i hele fylket skal oppgraderes med den nyeste 5G-teknologien og enda bedre 4G, og for hver stasjon som oppgraderes får nye nordmenn tilgang til fremtidens mobilnett. I løpet av høsten har vi sørget for 5G i Kristiansand, Farsund, Sirdal, Lyngdal, Lindesnes og Vennesla kommune, og etter nyttår følger resten av Agder-kommunene etter.

Først ut i 2023 er Flekkefjord, Froland, Lillesand, Arendal, Tvedestrand og Vegårshei fra januar, fulgt av Risør, Grimstad, Kvinesdal, Åmli, Birkenes og Åseral fra februar og utover. I andre kvartal begynner 5G-oppgraderingen i resten av Agder-kommunene, og innen sommeren vil Telia være ferdige med moderniseringen i fylket.

Bedre hastighet og kapasitet også på 4G

Det nye og raske 5G-nettet er perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming. Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsfronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhastigheter levert over mobilnettet. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles.

– Arbeidet med å oppgradere til 5G medfører dessverre noe nedetid på basestasjonene som moderniseres, og litt avhengig av hvor folk bor vil man kunne i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at nettet er helt nede. Vi forsikrer at vi jobber så raskt vi kan for å minimere nedetiden. Videre vil kunder varsles i forkant om når vi begynner oppgraderingsarbeidet i deres område, sier Svendsen. – Kunder som opplever dårligere mobildekning og har tilgang til internett via fastnettet anbefales å bruke WiFi Tale på mobilen som en alternativ løsning. Da kan de bruke mobilen som normalt når de er hjemme eller i nærheten av et trådløst nettverk.

Telia har siden våren 2020 bygget 5G i en rekke byer og kommuner over hele landet, deriblant storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I 2022 har selskapet økt takten på sin nasjonale 5G-utbygging betraktelig, og et stort antall nye byer og kommuner over hele landet har nå 5G. Utbyggingen fortsetter for fullt i 2023.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, fått tilgang til det nye og raske mobilnettet.
  • Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/
  • Telia bygger i tillegg ut en rekke basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der det er behov for bedre dekning og mer kapasitet.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, Google, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge