Gå videre til innhold
Telia bygger 5G: åtte av ti nordmenn har nå tilgang til Telias 5G-nett

Pressemelding -

Telia bygger 5G: åtte av ti nordmenn har nå tilgang til Telias 5G-nett

Denne høsten har Telia intensivert 5G-utbyggingen, og 80 prosent av befolkningen har nå tilgang til 5G fra selskapet. Høye hastigheter og svært god kapasitet og dekning kjennetegner det nye mobilnettet. Samtidig forbedres også 4G-nettet kraftig.

– Vi bygger 5G så raskt vi kan, og jobber oss gjennom landet basestasjon for basestasjon. Hver enkelt moderniseres nå med helt ny 5G-teknologi og enda bedre 4G, forteller Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Målet er å være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023, og nå som åtte av ti har tilgang til vårt 5G-nett der de bor og ferdes er det absolutt godt innenfor rekkevidde. Det er vi veldig stolte av!

Moderniseringen av mobilnettet foregår nå hovedsakelig i Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag og Vestfold og Telemark. Parallelt med at alle basestasjoner får 5G, oppgraderer Telia også 4G-nettet. Det betyr betydelig høyere hastigheter og bedre kapasitet også på 4G.

– Alle våre kunder vinner på denne moderniseringen, og kan nyte godt av et mobilnett i verdensklasse. Vi ser dessuten at de mest solgte telefonene i våre kanaler er alle 5G-telefoner, og vi har 1,1 millioner 5G-telefoner i nettet vårt. Kundene er rigget og klare, og det motiverer oss veldig for innspurten, sier Svendsen.

Kunder av Telia får fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber. Har du en 5G-telefon med tilhørende abonnement kan du umiddelbart koble deg til det nye mobilnettet etter hvert som basestasjonene i ditt område oppgraderes.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, fått tilgang til det nye og raske mobilnettet.
  • Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/
  • Telia bygger i tillegg ut en rekke basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der det er behov for bedre dekning og mer kapasitet.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, Google, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge