Gå videre til innhold
Telia bygger 5G: – Nå er det Bodø sin tur

Pressemelding -

Telia bygger 5G: – Nå er det Bodø sin tur

Telias nasjonale 5G-utbygging fortsetter for fullt, og selskapet er nå i gang med den omfattende moderniseringen av mobilnettet i Bodø kommune. Det betyr høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

– Vi er i gang med moderniseringen av mobilnettet i Bodø, og i tiden fremover skal alle basestasjonene i kommunen oppgraderes til 5G, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Foreløpig er det 5G på Bodø Lufthavn, og de neste par ukene vil vi oppgradere til 5G og mer 4G i Bodø sentrum, rundt Bodø kulturhus og ved Hunstad kjøpesenter. Når vi er ferdige vil det være 5G overalt hvor det i dag er mobildekning.

Mer enn 8 av 10 nordmenn med tilgang til 5G fra Telia

Mer enn åtte av ti nordmenn har nå tilgang til Telias nye og raske 5G-nett, som er perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming. Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsfronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhastigheter levert over mobilnettet. Telia skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett innen utgangen av 2023. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles. Dessuten bygger selskapet hele tiden nye basestasjoner rundt i landet for å dekke dekningshull.

– Vi er glade for å kunne trykke skikkelig til i Bodø, sier Svendsen. – Arbeidet med å modernisere mobilnettet vårt i Bodø er godt i gang, og når vi er ferdige vil både næringsliv og privatpersoner få glede av det nye og grensesprengende 5G-nettet, med høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

Arbeidet med å oppgradere til 5G kan dessverre medføre noe nedetid på basestasjonene som moderniseres, og litt avhengig av hvor folk bor vil man kunne i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at nettet er helt nede. Telia forsikrer at de jobber så raskt de kan for å minimere nedetiden. Videre vil kunder varsles i forkant om når Telia begynner oppgraderingsarbeidet i deres område.

– Kunder som opplever dårligere mobildekning og har tilgang til internett via fastnettet anbefales å bruke WiFi Tale på mobilen som en alternativ løsning. Da kan de bruke mobilen som normalt når de er hjemme eller i nærheten av et trådløst nettverk, sier Svendsen

Telias 5G-utbygging i Nord-Norge i gang

Telia har nå igangsatt den store moderniseringen av mobilnettet i Nordland og Troms og Finnmark. Gjennom året vil byer og kommuner i de to nordligste fylkene fortløpende få tilgang til den nye og raske 5G-teknologien, i tillegg til enda bedre 4G.

Kunder av Telia får løpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber. Har du en 5G-telefon med tilhørende abonnement kan du umiddelbart koble deg til det nye mobilnettet etter hvert som basestasjonene i ditt område oppgraderes.

Telia jobber samtidig kontinuerlig med å sikre mer dekning og kapasitet i mobilnettet i Nord-Norge, og har derfor allerede oppgradert et større antall basestasjoner til 5G og enda bedre 4G. Byer og kommuner med utvalgte, moderniserte basestasjoner inkluderer:

  • Nordland: Andøy, Bodø, Evenes, Grane, Hamarøy, Hattfjelldal, Rana, Narvik og Vestvågøy.
  • Troms og Finnmark: Alta, Balsfjord, Dyrøy, Hammerfest, Karlsøy, Kvæfjord, Målselv, Nordkapp, Skjervøy, Tjeldsund og Tromsø.

Kompleks moderniseringsjobb

Telias nye mobilnett dekker nå mer enn 80 prosent av befolkningen, og selskapet ligger godt i rute med å nå sitt mål om et landsdekkende 5G-nett i løpet av 2023. I tillegg til utbyggingen i Nord-Norge jobbes det i disse dager for fullt med å modernisere mobilnettet i blant annet Agder.

– Hver uke oppgraderer vi rundt 55 basestasjoner til 5G og enda bedre 4G, og stadig flere privatpersoner og næringsliv landet over får tilgang til den nye mobilteknologien, sier Svendsen. – Å bygge 5G i Norge er en svært kompleks operasjon, ikke minst logistikkmessig, og jeg er utrolig stolt over det arbeidet som legges ned av våre dyktige ansatte og leverandører.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Tromsø, Trondheim og Stavanger, fått tilgang til det nye og raske mobilnettet. Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/
  • Telia bygger samtidig en rekke helt nye basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der hvor det er behov for bedre dekning og mer kapasitet.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Google, Motorola, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge