Gå videre til innhold
Telia bygger 5G i Nordland: storstilt utbygging frem mot sommeren

Pressemelding -

Telia bygger 5G i Nordland: storstilt utbygging frem mot sommeren

Telia har satt inn 5G-støtet i Nordland fylke, og i løpet av mai og juni moderniserer selskapet mobilnettet i en lange rekke nordlandskommuner fra Bindal i sør til Øksnes i nord. Telia skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett.

– Vår store modernisering av mobilnettet fortsetter, og nå er det fullt fokus på Nordland, der vi fremover sørger for helt ny 5G og masse ny kapasitet på 4G i en stor mengde kommuner, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Hver eneste uke blir det 5G i nye områder i Nordland, og det håper og tror vi at våre kunder og samarbeidspartnere i nord vil sette pris på.

Telia skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett, og allerede nå har godt over 80 prosent av befolkningen tilgang til Telias 5G-nett der de bor og ferdes. Svendsen er glad for å være i gang i Nordland:

– Nordland er et spennende og utfordrende fylke å bygge mobildekning i. Landskapet mange steder er spektakulært og krevende, og en del basestasjoner har en beliggenhet som gjør at de kan være vanskelig tilgjengelige. Det gjør det ekstra interessant, og vi gleder oss til fortsettelsen de neste ukene, sier han.

Én etter én får 5G og mer 4G

I løpet av de siste månedene har Telia bygget flere helt nye basestasjoner i Nordland, og disse har hatt 5G fra starten. Dermed har en del nordlendinger allerede nytt godt av den nye teknologien. Nå starter moderniseringen av eksisterende basestasjoner for fullt i fylket, og én etter én vil de få helt ny 5G og masse ny 4G.

Det nye og raske 5G-nettet er perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming. Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsfronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhastigheter og TV levert over mobilnettet. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles.

I mai og juni vil det bygges 5G i disse nordlandskommunene:

Alstahaug, Bindal, Brønnøy, Bø, Dønna, Fauske, Flakstad, Gildeskål, Hadsel, Hamarøy, Hemnes, Herøy, Lurøy, Lødingen, Meløy, Moskenes, Narvik, Rana, Steigen, Sømna, Sørfold, Vega, Vestvågøy, Vevelstad, Vågan og Øksnes.


Telia har 5G-dekning i disse nordlandskommunene allerede:

Andøy, Bodø, Evenes, Grane, Hattfjelldal og Sandnessjøen.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge