Gå videre til innhold
Telia bygger 5G: ni av ti nordmenn har nå tilgang til Telias 5G-nett

Pressemelding -

Telia bygger 5G: ni av ti nordmenn har nå tilgang til Telias 5G-nett

Telia har modernisert sitt mobilnett for fullt de siste årene, og basestasjon etter basestasjon har fått ny 5G og enda bedre 4G. Nå har hele ni av ti nordmenn over hele landet, i alle fylker, tilgang til 5G fra Telia. Selskapet skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett.

– Dette er en viktig milepæl på veien mot det endelige målet, og jeg er veldig stolt over den jobben som gjøres av våre ansatte og partnere hver eneste uke for å sørge for at hele Norge skal få tilgang til vårt 5G-nett, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge. – Rundt 4,9 millioner nordmenn har nå tilgang til et mobilnett i verdensklasse og kan nyte godt av fantastiske hastigheter og masse kapasitet.

Telia har modernisert basestasjoner over hele landet i et forrykende tempo de siste årene, siden 5G-startskuddet gikk i Lillestrøm i mai 2020. Hver enkelt av dem har fått helt ny 5G-teknologi og enda bedre 4G. For kundene betyr det høye hastigheter og svært god kapasitet og dekning, og 5G-nettet er perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming.

– Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsfronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhastigheter og TV levert over mobilnettet, sier Vellan.

5G avgjørende for det grønne skiftet

5G vil gjøre det mulig for Norge å ta de neste store skrittene på landets digitaliseringsreise og drive en bærekraftig utvikling av samfunn og bedrifter. 5G har tekniske egenskaper som åpner opp helt nye muligheter for det oppkoblede samfunnet. Det handler om tingenes internett hvor alt kobles sammen, om autonome systemer – som selvkjørende biler og roboter i industrien – og smarte system for blant annet transport, trafikk og e-helse.

– Vi danner noe av grunnlaget for det grønne skiftet, og 5G-nettet vil få avgjørende betydning for Norges videre digitaliseringsreise. Ikke minst vil teknologien bidra til å drive en mer bærekraftig utvikling av samfunn og bedrifter, sier Vellan.

Hele mobilnettet moderniseres

Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet blir enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles.

– Akkurat nå holder vi på primært i Agder, Nordland, Møre og Romsdal, Trøndelag og Vestland, og hver uke får nye kunder tilgang til den nye teknologien, sier Vellan. – Vi skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett, og ligger godt i rute.

Kunder av Telia får fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber. Har du en 5G-telefon med tilhørende abonnement kan du umiddelbart koble deg til det nye mobilnettet etter hvert som basestasjonene i ditt område oppgraderes.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet fått tilgang til det nye og raske mobilnettet.
  • Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/
  • Telia bygger i tillegg en rekke helt nye basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der det er behov for bedre dekning og mer kapasitet.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, Google, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge