Gå videre til innhold
Andelen 5G-telefoner øker i Telias nett – utbyggingen fortsetter utover høsten

Pressemelding -

Andelen 5G-telefoner øker i Telias nett – utbyggingen fortsetter utover høsten

Nå er over halvparten av mobiltelefonene i Telias nett 5G-telefoner, og stadig mer trafikk i mobilnettet går via denne nye teknologien. Samtidig fortsetter Telias arbeid over hele Norge for å modernisere mobilnettet og sørge for 5G til alle der de bor og ferdes.

Siden Telia startet 5G-utbyggingen våren 2020 har nordmenn jevnt og trutt skaffet seg de nyeste mobiltelefonene på markedet som støtter den nye mobilteknologien, og dermed hatt mulighet til å ta i bruk 5G helt fra start. Nå har mer enn 90 prosent tilgang til Telias 5G-nett der de bor og ferdes, og det gjør utslag på statistikken hos Telia:

– Andelen telefoner i vårt nett som støtter 5G er nå større enn andelen som kun støtter 4G, forteller Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Alle modellene på vår månedlige liste over de mest solgte mobilene er 5G-telefoner, og slik har det vært en stund. Vi nordmenn elsker ny teknologi, og veldig mange av våre kunder vil være tidlig ute med de nyeste modellene som støtter det aller siste innen mobilteknologi, som i dette tilfellet 5G.

Først med landsdekkende 5G-nett – utbyggingen fortsetter for fullt

Stadig mer trafikk i Telias mobilnett går over 5G, og moderniseringen av mobilnettet fortsetter for fullt utover høsten. Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsfronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhastigheter levert over mobilnettet.
– Telia har tatt en solid og ledende posisjon på 5G. Vi investerer milliardsummer i utbygging og oppgradering av vårt eksisterende nett, og parallelt med 5G-utbyggingen utvider vi også kapasiteten på 4G. Det betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles, sier Svendsen.

Denne høsten fortsetter arbeidet, og det er særlig fokus på Nordland og Troms. Kommunene Ibestad og Gratangen får 5G for første gang, mens i kommuner der moderniseringsarbeidet startet tidligere i høst, som Vefsn, Senja og Harstad, får stadig nye områder 5G-dekning. Også i andre deler av landet blir nye basestasjoner ukentlig oppgradert med mer 4G og helt ny 5G.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet fått tilgang til det nye og raske mobilnettet
  • Telia bygger i tillegg en rekke helt nye basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der det er behov for bedre dekning og mer kapasitet.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, Google, OnePlus, Samsung og Sony.
  • Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge

Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge