Gå videre til innhold
– Vi er nesten ferdige med moderniseringen av mobilnettet i Tromsø, og er stolte over å kunne tilby Tromsø sine innbyggere og næringsliv en enda bedre mobil- og bredsbåndsopplevelse på 5G og 4G, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia.
– Vi er nesten ferdige med moderniseringen av mobilnettet i Tromsø, og er stolte over å kunne tilby Tromsø sine innbyggere og næringsliv en enda bedre mobil- og bredsbåndsopplevelse på 5G og 4G, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia.

Pressemelding -

Telias nye og raske 5G-nett i Tromsø nærmer seg ferdigstillelse

Telia har bygget 5G for fullt i Tromsø de siste månedene, og har nå over 98 prosent befolkningsdekning i kommunen på den nye mobilteknologien. Det betyr høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning for innbyggere og næringsliv.

– Vi er nesten ferdige med moderniseringen av mobilnettet i Tromsø, og er stolte over å kunne tilby Tromsø sine innbyggere og næringsliv en enda bedre mobil- og bredsbåndsopplevelse på 5G og 4G, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Hastighetene i mobilnettet i kommunen har økt med 350 prosent sammenlignet med 2019, så vi snakker om en kraftig forbedring.

De første 5G-basestasjonene i Tromsø ble skrudd på tilbake i juni 2021, og den omfattende moderniseringen av mobilnettet begynte våren 2022. Siden den gang har stadig flere basestasjoner blitt oppgradert med 5G og enda bedre 4G, og befolkningsdekningen på 5G-teknologien er i dag på over 98 prosent. Kun et fåtall basestasjoner spredt rundt i kommunen gjenstår.

– Så er det viktig å understreke at mobilnettet er i kontinuerlig utvikling, og at vi hver eneste dag ser på hvordan vi kan styrke dekningen og kapasiteten der hvor det er behov, blant annet gjennom bygging av nye basestasjoner, sier Svendsen. – Det gjelder i Tromsø og resten av landet som helhet.

Hastigheter og databruk skutt i været i Tromsø

Med det nye mobilnettet i Tromsø følger høyere hastigheter og mye bedre kapasitet. Data fra Telia sitt mobilnett, hvor man har sammenlignet gjennomsnittlige nedlastingshastigheter i 2023 mot 2019, viser at 4G-hastigheten har økt med 115 prosent, mens økningen på 4G og 5G samlet er på 350 prosent.

– På 5G har kundene på de høyeste frekvensene en gjennomsnittsfart på 325 Mbit/s daglig. 5G-nettet er dermed perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming, sier Svendsen.

De høye hastighetene kommer godt med, for ser man på databruken i kommunen, målt i volum MB per dag, har den økt med hele 530 prosent sammenlignet med 2019.

– Kravene til datakapasitet, fart og stabilitet blir stadig større som følge av forbrukerbehov og ikke minst digitalisering. 5G-teknologien spiller en avgjørende rolle for å kunne tilfredsstille dagens og fremtidens behov, sier Svendsen.

Først med nasjonalt 5G-nett

I dag har mer enn åtte av ti nordmenn over hele landet tilgang til Telias nye og raske 5G-nett. Selskapet skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett.

– Hver uke får stadig flere nordmenn tilgang til den nye mobilteknologien fra Telia, sier Svendsen. – Å bygge 5G i Norge er en svært kompleks operasjon, ikke minst logistikkmessig, og jeg er både stolt og imponert over det arbeidet som legges ned av våre dyktige ansatte og leverandører.

Fakta om Telias nasjonale 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Tromsø, Trondheim og Stavanger, fått tilgang til det nye og raske mobilnettet. Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/
  • Telia bygger samtidig en rekke helt nye basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der hvor det er behov for bedre dekning og mer kapasitet.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Google, Motorola, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge