Gå videre til innhold
Telia Norge har nå skrudd på sine første basestasjoner med 5G i Tromsø. Foto: Ulrich Scharwächter/Pixabay
Telia Norge har nå skrudd på sine første basestasjoner med 5G i Tromsø. Foto: Ulrich Scharwächter/Pixabay

Pressemelding -

Telia med 5G i Tromsø

Telia Norge har nå skrudd på sine første basestasjoner med 5G i Tromsø. På deler av Tromsøya kan du nå oppleve det nye og grensesprengende 5G-nettet, med høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

– Vi er offisielt i gang i nord, og håper innbyggere og næringsliv i Tromsø får stor glede av den nye 5G-teknologien i tiden fremover, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan. – Vi planlegger nå for fullt den videre 5G-utbyggingen i kommunen, og kan love at det kommer mye mer 5G-dekning til Nord-Norge de neste årene.

Det er to av Telias basestasjoner på henholdsvis Nerstranda kjøpesenter og ved Prestvannet som nå har fått 5G. Basestasjonene har i tillegg fått oppgradert 4G, som gir økte hastigheter og doblet kapasitet på 4G-nettet. Telias ambisjon er at halvparten av Norges befolkning skal ha tilgang til 5G der hvor de bor i løpet av 2021, og selskapet vil være først i landet med et nasjonalt 5G-nett innen 2023.

– 5G-utbyggingen vår skjer område for område i hele landet, men vi oppgraderer samtidig basestasjoner løpende der vi ser det er behov for bedre og raskere mobildekning, sier Vellan. – Vi har blant annet akkurat skrudd på en basestasjon med 5G i Skjervøy kommune utenfor Tromsø, som vil gi innbyggerne 5G-dekning og oppgradert 4G på deler av fylkesvei 866 og i området rundt Skjervøy-broen.

Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo. Siden den gang har blant annet Trondheim, Oslo, Bergen, Asker, Bærum, Nesodden, Nordre Follo, Øygarden og Askøy fått tilgang til det nye mobilnettet, med pågående utbygging i Stavanger, Sola og Sandnes, samt flere byer og kommuner i Viken. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet blir enda bedre, samtidig som kapasiteten dobles.

For å få tilgang til det nye 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia og en telefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Huawei, Motorola, OnePlus, Samsung, Sony og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge