Gå videre til innhold
Telia moderniserer mobilnettet, og nå står Tromsø for tur. Foto: Pascal Debrunner/Unsplash
Telia moderniserer mobilnettet, og nå står Tromsø for tur. Foto: Pascal Debrunner/Unsplash

Pressemelding -

Telia bygger 5G: Trykker til i Tromsø

Telias 5G-utbygging fortsetter for fullt, og nå går startskuddet for den omfattende moderniseringen av mobilnettet i Tromsø. Det betyr høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning. Fem basestasjoner i sentrum og i Tromsdalen har allerede 5G, og i ukene fremover følger resten av Tromsø etter.

Allerede i juni i fjor fikk deler av Tromsøya 5G-dekning, da basestasjonene som dekker Nerstranda kjøpesenter og området ved Prestvannet ble oppgradert med den nyeste teknologien. Fra denne uken har også områdene rundt Tromsø politistasjon, Amfi Pyramiden og Olavsvern fått 5G, og nå står resten av kommunen for tur. Telia setter full fart fremover, og én etter én av basestasjonene vil nå få 5G.

– Vi er veldig glade for å kunne trykke skikkelig til i Tromsø, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Arbeidet med å modernisere mobilnettet vårt i Tromsø kommune starter nå i begynnelsen av april, og når vi er ferdige vil 5G-dekningen være tilsvarende dagens gode 4G-dekning. Både næringsliv og privatpersoner vil få glede av det nye og grensesprengende 5G-nettet, med høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

Hoveddelen av Tromsø by blir klart i mai. I tillegg vil Tromsdalen, Tomasjord, Kvaløysletta og Håkøya få 5G innen sommeren.

Mer 5G fra Telia i 2022

Basestasjonene i Tromsø kommune får i tillegg til 5G også oppgradert 4G, som gir økte hastigheter og doblet kapasitet i 4G-nettet. Det gir en enda bedre brukeropplevelse også for de som har telefoner som kun støtter 4G. Telia skal være først i landet med et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023, og allerede nå har halvparten av Norges befolkning tilgang til 5G der de bor.

Telia har siden våren 2020 bygget 5G i en rekke byer og kommuner over hele landet, deriblant storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I 2022 øker selskapet takten på sin nasjonale 5G-utbygging betraktelig, og et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken, og Troms og Finnmark står for tur.

Telias nye og raske 5G-nett ble nylig kåret til det mestvinnende mobilnettet i Norge innen 5G-opplevelser av mobilanalyseselskapet Opensignal, som måler faktiske brukeropplevelser i mobilnettene. (Opensignal Awards – Norway: 5G Experience Report December 2021, basert på uavhengig analyse av mobilmålinger registrert i perioden 1. august til 29. oktober 2021 © 2022 Opensignal Limited).

Telia har allerede 5G-dekning på disse stedene i våre nordligste fylker:

Nordkapp kommune: Honningsvåg

Hammerfest kommune: Kvalsund, Hønsebybotn og Sørøya

Balsfjord kommune: Storsteinnes

Målselv kommune: Dividalen

Andøy kommune: Risøyhamn

Vestvågøy kommune: Leknes

Harstad kommune: Kilbotn

Kvæfjord kommune: Straumsbotn

Tjeldsund kommune: Tjeldsundbrua

Evenes kommune: Harstad/Narvik lufthavn Evenes

Hamarøy kommune: Tranøya

Bodø kommune: Bodø sentrum

Hattfjelldal kommune: Susendalen

Grane kommune: Veitan

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge