Gå videre til innhold
Telia har Norges beste 5G-nett for gaming

Pressemelding -

Telia har Norges beste 5G-nett for gaming

Telias raskt voksende 5G-nett gir de beste gaming-opplevelsene i Norge, ifølge mobilanalyseselskapet Opensignal, som måler faktiske brukeropplevelser i mobilnettene. Telias 5G-nett er samtidig det mestvinnende mobilnettet innen 5G-opplevelser.

– Vi leder 5G-kappløpet i Norge, og prisen fra Opensignal er en tydelig bekreftelse på at vårt nye og raske 5G-nett gir de aller beste brukeropplevelsene, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge. – Vi er veldig stolte over å motta denne prisen, spesielt siden gaming spiller en viktig rolle i mange av våre kunders liv.

Telia vinner prisen «5G Games Experience» etter å ha skåret 85,4 poeng på en 100-poengsskala, foran den dominerende aktøren som fikk 81,2 poeng. Telia fikk videre vurderingen «utmerket» gjennom å skåre mer enn 85 poeng. Opensignal sin priskategori «5G Games Experience» måler hvordan brukere opplever flerspillerspill i sanntid på mobilen på operatørens 5G-mobilnett, gjennom å analysere hvordan spillopplevelsen påvirkes av forhold som responstid, pakketap og jitter.

– I vår første analyse av 5G-opplevelsen i Norge fant vi et landskap preget av ekstrem konkurranse, sier Francesco Rizzato, ansvarlig teknisk analytiker hos Opensignal. – Telia er vinneren av den første prisen innen «5G Games Experience» i Norge, og er den eneste operatøren som fikk vurderingen «utmerket».

Mestvinnende 5G-nett

Telia er videre delt vinner sammen med den dominerende aktøren i Opensignal sine fem andre priskategorier: «5G Download Speed», «5G Video Experience», «5G Upload Speed», «5G Voice App Experience» og «5G Availability». Med totalt seks priser gjør dette Telias 5G-nett til det mestvinnende mobilnettet i Norge.

– Med 5G fra Telia får våre kunder høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og lav responstid, noe som gjør mobilnettet perfekt for gaming og strømming, sier Vellan.

Telia vil være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023, og allerede i dag har halvparten av befolkningen tilgang til 5G fra selskapet. I 2022 øker Telia takten på 5G-utbyggingen betraktelig, og et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken, og Troms og Finnmark står for tur. Parallelt som selskapet ruller ut 5G moderniseres hele mobilnettet, noe som gir kundene enda bedre 4G, med høyere hastigheter og bedre dekning, samt en dobling i kapasitet.

Opensignal analyserte sine brukeres 5G-opplevelse i Norge over 90 dager fra 1. august til 29. oktober 2021. Mobilanalyseselskapet inkluderte de to nasjonale operatørene som hadde lansert 5G kommersielt før datainnsamlingsperioden, Telia og Telenor, da Ice først lanserte 5G kommersielt i november 2021.

Opensignal Awards – Norway: 5G Experience Report December 2021, basert på uavhengig analyse av mobilmålinger registrert i perioden 1. august til 29. oktober 2021 © 2022 Opensignal Limited.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge