Gå videre til innhold
Mange av sør-Norges mest populære skidestinasjoner har nå 5G fra Telia. Foto: Nicolai Berntsen/Unsplash
Mange av sør-Norges mest populære skidestinasjoner har nå 5G fra Telia. Foto: Nicolai Berntsen/Unsplash

Pressemelding -

Telia sørger for full 5G-fart i påskefjellet

I tide til påsketuristene inntar fjelldestinasjonene har Telia oppgradert mobilnettet med 5G flere steder. Golsfjellet, Hemsedal og Kvitfjell er blant områdene som nå har dekning fra Telias prisvinnende 5G-nett.

Telias 5G-utbygging og modernisering av mobilnettet pågår for fullt, og hver uke blir nye basestasjoner oppgradert med ny 5G og enda bedre 4G. Nå har en rekke typiske påskeferiedestinasjoner fått ny 5G-dekning, samt mye bedre 4G-dekning.

– Vi har sørget for 5G på Golsfjellet, i Gausdal, Hemsedal, ved Vestlia Resort på Geilo, på Kvitfjell og i Ringebu sentrum mot Frya, forteller Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge AS. – Både næringsliv og privatpersoner vil få glede av det nye og grensesprengende 5G-nettet. Enten det blir skiturer eller gaming i påsken, vil vårt 5G-nett sørge for en svært god brukeropplevelse, med høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

Telias nye og raske 5G-nett ble nylig kåret til det mestvinnende mobilnettet i Norge innen 5G-opplevelser av mobilanalyseselskapet Opensignal, som måler faktiske brukeropplevelser i mobilnettene.*

Basestasjonene får i tillegg til 5G også oppgradert 4G, som gir økte hastigheter og doblet kapasitet i 4G-nettet. Det gir en enda bedre brukeropplevelse også for de som har telefoner som kun støtter 4G. Telia skal være først i landet med et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023, og allerede nå har halvparten av Norges befolkning tilgang til 5G der de bor.

Mer 5G etter påske

5G-utbyggingen fortsetter for fullt etter påske, og da står Beitostølen, Dagali, Dagalifjell (Vasstulan), Skurdalen, Øyer, Hallingskarvet, Haugastøl og Krøderen for tur.

Telia har siden våren 2020 bygget 5G i en rekke byer og kommuner over hele landet, deriblant storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I 2022 øker selskapet takten på sin nasjonale 5G-utbygging betraktelig, og et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken, og Troms og Finnmark står for tur.

Disse typiske vintersportdestinasjonene har nå 5G fra Telia:

- Kvitfjell

- Golsfjellet

- Gausdal

- Geilo

- Ringebu

- Trysil

- Sjusjøen

- Hemsedal

- Hafjell

- Kongsberg

- Tryvann/Wyller

- Oppdal

- Myrkdalen/Voss

Om 5G:

  • 5G gir høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning. Det nye mobilnettet er dermed perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming.
  • 5G vil spille en avgjørende rolle i den videre digitaliseringen av Norge, mot et smartere, grønnere og bedre samfunn.
  • 5G-teknologien åpner opp for helt nye bruksområder for næringsliv, viktige samfunnsfunksjoner og i våre privatliv. Vi snakker om alt fra fjernstyrte og selvkjørende kjøretøy, til avanserte funksjoner og tjenester innenfor industri og helse, til helt nye spillopplevelser på mobiltelefonen.
  • Telias nye og raske 5G-nett ble nylig kåret til det mestvinnende mobilnettet i Norge innen 5G-opplevelser av mobilanalyseselskapet Opensignal, som måler faktiske brukeropplevelser i mobilnettene.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, OnePlus, Samsung og Sony.

*(Opensignal Awards – Norway: 5G Experience Report December 2021, basert på uavhengig analyse av mobilmålinger registrert i perioden 1. august til 29. oktober 2021 © 2022 Opensignal Limited).

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge