Gå videre til innhold
Telia bygger 5G: På disse vintersportsstedene er det full 5G-fart

Pressemelding -

Telia bygger 5G: På disse vintersportsstedene er det full 5G-fart

Lite lukter fart som alpinløypene i Hemsedal, Hafjell og Oppdal, og i tide til innrykket av vintergjester har Telia oppgradert sitt mobilnett med 5G og enda bedre 4G på disse og flere andre klassiske vinterdestinasjoner.

Telia skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023, og allerede nå har over to millioner nordmenn tilgang til den banebrytende teknologien der de bor og ferdes. Nå har Telia sørget for 5G på populære vintersportssteder over store deler av Sør-Norge:

– Vi bygger 5G ikke bare i de store byene, men også på mindre steder og der skifolket ferdes, enten det er i alpinbakkene eller i langrennsløypene, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Hyttefolket og fastboende en rekke steder i Sør-Norge kan nå nyte godt av et oppgradert nett med både masse ny kapasitet i 4G-nettet, og helt ny 5G-teknologi med blant annet høyere hastigheter og ikke minst god dekning.

Disse typiske vintersportdestinasjonene har nå 5G fra Telia:

- Trysil

- Sjusjøen

- Hemsedal

- Hafjell

- Kongsberg

- Tryvann/Wyller

- Oppdal

- Myrkdalen/Voss

– Vi har høy fart på vår nasjonale 5G-utbygging, og dette halvåret har vi rullet ut 5G og enda bedre 4G i over 50 nye byer og kommuner i Innlandet og Viken, og vi har samtidig oppgradert basestasjoner på utvalgte steder over hele landet for å styrke dekningen og kapasiteten, sier Svendsen. – Utbyggingen fortsetter for fullt fremover, og neste uke vil vi presentere våre offensive 5G-planer for 2022.

Parallelt med den nasjonale 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, samtidig som kapasiteten mer enn dobles. For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge