Gå videre til innhold
To millioner nordmenn har nå tilgang på 5G fra Telia

Pressemelding -

To millioner nordmenn har nå tilgang på 5G fra Telia

Telia bygger 5G for fullt over hele Norge, og nå kan nærmere to av fem nordmenn ta i bruk det nye og grensesprengende mobilnettet der de bor. Selskapet vil være først i landet med et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023.

– Vi er stolte og glade over å kunne tilby hele to millioner nordmenn en uovertruffen mobilopplevelse på vårt raske 5G-nett, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Innen året er omme vil halvparten av Norges befolkning ha 5G-dekning fra Telia, og det er ingen tvil om at stadig flere nordmenn er klare til å ta i bruk den nye teknologien. I oktober var for første gang ti av våre mest solgte smarttelefoner 5G-telefoner, og vi har nå over 500 000 smarttelefoner som støtter 5G i nettet vårt.

Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, fått tilgang til det nye mobilnettet, som byr på høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

– Dette halvåret ruller vi ut 5G og enda bedre 4G i over 50 nye byer og kommuner i Innlandet og Viken, samtidig som vi oppgraderer basestasjoner på utvalgte steder over hele landet for å styrke dekningen og kapasiteten, sier Svendsen.

Parallelt med den nasjonale 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, samtidig som kapasiteten dobles. For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Tags


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge