Gå videre til innhold
Telia moderniserer mobilnettet: Nå er 3G historie

Pressemelding -

Telia moderniserer mobilnettet: Nå er 3G historie

Etter 16 år i lang og tro tjeneste er siste rest av 3G i Telias mobilnett nå skrudd av og erstattet med masse ny 4G og etter hvert 5G. Det betyr et betydelig dekningsløft og enda bedre kundeopplevelser, takket være svært god kapasitet, hastighet og dekning.

Telia har allerede stengt hele 3G-nettet fra Trøndelag og sydover, og erstattet det med 4G. Våre nordligste fylker gjensto, men nå er 3G skrudd av også her:

– Vi faser ut 3G-nettet for å få plass til fremtidens teknologi, forklarer Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Nye tjenester innen mobilkommunikasjon utvikler seg, og bruken øker kraftig. Frekvensene som i dag brukes til 3G skal få en ny oppgave: sikre enda bedre kundeopplevelser i årene som kommer. Det er en historisk dag, og vi takker 3G for innsatsen!

Telia har i hovedsak benyttet 900 MHz og 2100 MHz i 3G-nettet. Siste stasjon med 3G på 2100 ble stengt i juni i år, mens nå er altså 3G 900 MHz skrudd av på siste basestasjon. Telia har informert kunder som er blitt berørt av slukkingen i god tid før frekvensene ble skrudd av.

Svært god 4G også lengst nordøst

– I grenseområdene mot Russland er det begrensinger på frekvensbruk i 800- og deler av 900MHz-båndet, så der har det vært vanskelig å tilby optimal 4G-dekning. Når vi nå frigjør 900-frekvensen til 4G, vil de som befinner seg her merke stor forskjell. Selv med eksisterende 4G på andre bånd, vil dette gi mye bedre 4G-dekning i disse områdene. Etter hvert kommer også 5G, sier Svendsen.

Parallelt med 3G-slukkingen bygger Telia 5G over hele landet i disse dager, og selskapet skal være først med et landsdekkende 5G-nett i løpet av 2023. I dag har to millioner nordmenn tilgang til 5G fra Telia.

– 2G og 4G vil sameksistere med 5G i lang tid fremover, sier Svendsen. – Ved å kombinere ulike teknologier og frekvenser skaper vi et robust og fremtidsrettet mobilnett.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge