Gå videre til innhold
Telia først i Norge med mobiltelefoni i Microsoft Teams

Pressemelding -

Telia først i Norge med mobiltelefoni i Microsoft Teams

Telia blir første operatør i Norge som lanserer Teams Phone Mobile – en tjeneste som gjør det mulig for bedriftskunder å benytte mobilnummer direkte for å ringe via Teams.

– Vi fortsetter å utfordre måter å jobbe mer effektivt på, og med Teams Phone Mobile gjør vi det enda enklere for våre kunder å samhandle på tvers av mobil og PC på en sømløs og sikker måte, sier Jon Christan Hillestad, leder for Telias bedriftsmarked.

Microsoft Teams har de siste årene vokst kraftig, og særlig pandemien bidro til at Teams ble en kjent og populær samhandlingsløsning for svært mange, både skoleelever, studenter og ikke minst i arbeidslivet. Teams er forblitt den foretrukne hybride arbeidsformen for mange, og med Teams Phone Mobile integrerer Telia nå telefoni i Teams på en ny og mer avansert måte for sine bedriftskunder. For eksempel kan brukere motta vanlige mobilsamtaler og flytte dem sømløst over til Teams, oppgradere dem til videosamtaler og dele dokumenter. Brukeren blir tilgjengelig i Teams på sitt mobilnummer og får en felles samtalelogg og talemeldinger på tvers av Teams.

Teams Phone Mobile knytter nemlig mobilnummeret ditt sammen med Teams-løsningen slik at de virker sammen som én helhetlig kommunikasjonsløsning. For brukeren innebærer det en sømløs helhet hvor samhandling og mobiltelefoni er én og samme sak. For bedriften innebærer det forenklet administrasjon av hele deres kommunikasjonsløsning – også på tvers av land.

– Vi leverer i dag både mobil-, datacom- og IT-løsninger til næringslivet, og Teams Phone Mobile blir et viktig tilskudd for kunder som ønsker helhetlige løsninger fra samme leverandør. Vi ser særlig at de multinasjonale kundene ønsker disse løsningene, og at Telia blir første leverandør i Norge viser vårt engasjement og langsiktighet i arbeidet med å være Norges største utfordrer, sier Hillestad.

Fleksibel og mobil arbeidsstyrke

Teams Phone Mobile integrerer mobilnummeret ditt med Microsoft Teams. Dermed kan du jobbe effektivt både på mobilen og på Teams, uavhengig av hvordan du blir kontaktet. Du kan for eksempel besvare og foreta anrop via Teams – det vil ringe både på telefonen din og i Teams. Du kan også foreta anrop fra den enheten som passer deg best, PC eller mobiltelefonen, og du kan flytte samtaler fra mobiltelefonen til Teams på din datamaskin, eller omvendt. Er du opptatt i en samtale på mobiltelefonen vil dine kolleger se at din Teams-status er «rød» og «i en samtale». Løsningen kan brukes uansett om du ringer folk i egen organisasjon eller utenfor, fordi Teams Phone Mobile fungerer som om det var din vanlige mobil.

– Teams Phone Mobile kan spille en nøkkelrolle i virksomheters strategi for å muliggjøre en virkelig mobil arbeidsstyrke, noe som gir mer fleksible og effektive brukeropplevelser knyttet til mobiltelefonen, sammen med sikkerhets- og samsvarsinnstillinger på høyeste nivå, sier Hillestad. – Vi er på jobb for å gjøre våre kunder gode, og dette er et viktig skritt i retningen av økt fleksibilitet og dermed økt effektivitet for bedriftskundene.

Telia åpner for Teams Phone Mobile for sine bedriftskunder i midten av desember.

Flere store og samfunnskritiske aktører har valgt Telia de siste årene, blant annet Politiet, Posten Norge, Utenriksdepartementet, NRK, Statens innkjøpssenter, Forsvaret og et stort antall kommuner i bl.a. Vestland og Rogaland. Telia har vært det raskest voksende selskapet i bedriftsmarkedet de fire siste årene.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge