Gå videre til innhold
Telia først i Norge med trådløst bredbånd over 5G

Pressemelding -

Telia først i Norge med trådløst bredbånd over 5G

Telia Norge utfordrer bredbåndsmarkedet igjen og er først i landet med å tilby trådløst bredbånd (FWA) med 5G. Nye og eksisterende kunder får nå tilgang til svært høye og stabile internetthastigheter i hjemmet levert over Telias superraske 5G-nett. 

– Vi er veldig stolte over å være først i Norge med trådløst bredbånd med 5G. Vi opplever stor etterspørsel etter trådløst bredbånd over hele landet, og er sikre på at 5G-produktet vil være svært attraktivt for mange, spesielt kobberkunder som nå trenger nytt internett, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Vi begynner utrullingen i Trondheim, og vil gradvis åpne for bestilling basert på hvor i landet vi har 5G-dekning, og hvor vi opplever stor interesse fra kundene. I områder med stor interesse vil vi aktivt prioritere utbygging av 5G.

Fiberhastigheter på 5G
Med trådløst bredbånd med 5G får du som kunde svært høye og stabile internetthastigheter i hjemmet levert over Telias superraske 5G-nett. I første omgang tilbys nedlastingshastighetene 100, 200 og 300 Mbps, som er de raskeste hastighetene på markedet i dag. På sikt vil Telia levere enda høyere hastigheter på produktet. Alt du trenger for å ta i bruk trådløst bredbånd er en liten utendørs antennemottaker og en innendørs ruter, som leveres når produktet installeres hjemme hos deg. Internettsignalene kommer fra nærmeste basestasjon.

– Vi er opptatt av å sikre en best mulig kundeopplevelse, og derfor kommer produktet med en dedikert utendørs antennemottaker og en markedsledende Wi-Fi 6-ruter, som gir maksimale hastigheter og optimal stabilitet når du surfer, strømmer og spiller, sier Kaalen. – Videre sørger vi alltid for en profesjonell installasjon i hjemmet ditt, og siden internettsignalene kommer fra en basestasjon slipper du omfattende graving som med fiber, noe som gir en billig, rask og ikke minst smidig installasjon.

Eksisterende kunder som i dag har trådløst bredbånd med 4G vil enkelt kunne oppgradere til 5G ved å bytte antennemottakeren utendørs. Den trådløse Wi-Fi 6-ruteren er allerede klar for den nye løsningen.

Halve befolkningen på 5G neste år
Telia har høy fart på utbyggingen av sitt nasjonale 5G-nett, og har hittil åpnet nettet i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm. Trådløst bredbånd med 5G vil tilbys fortløpende i områder som har og får 5G-dekning. 5G-utbyggingen til Telia skjer område for område i hele landet, og i løpet av neste år skal halve befolkning ha tilgang på 5G der de bor. Telia skal være først med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023.

– Stadig flere vil få muligheten til å bestille trådløst bredbånd med 5G i tiden fremover, og som kunde lønner det seg å velge Telia, da vi er i front på 5G-utbyggingen her til lands samtidig som vi leverer de raskeste internetthastighetene, sier Kaalen. – Vi jobber samtidig på spreng med å kunne levere et ledende TV-tilbud gjennom trådløst bredbånd, så vi vil komme med flere spennende nyheter om ikke lenge.

Trådløst bredbånd med 5G fra Telia tilbys med nedlastingshastighetene 100, 200 og 300 Mbps, med 50 Mbps i felles opplastingshastighet. Fast månedspris er henholdsvis 699, 799 og 999 kroner, og installasjonskostnaden er 3 499 kroner for nye og eksisterende kunder. Med produktet følger dedikert utendørs antennemottaker og markedsledende Wi-Fi 6-ruter – begge fra den anerkjente nettverksprodusenten Zyxel.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge