Gå videre til innhold
Telia lanserer SD-WAN: Forenklet og sentralisert styring av nettverket i skyen

Pressemelding -

Telia lanserer SD-WAN: Forenklet og sentralisert styring av nettverket i skyen

Nå går startskuddet for Telias levering av neste generasjons WAN-tjenester til bedrifter: Software Defined Wide Area Networks (SD-WAN). Telia SD-WAN tilpasser seg fleksibelt virksomhetens behov, og hele bedriftens nettverk kan administreres sentralt fra skyen.

– Vi er glade for å annonsere en ny generasjons datakomtjenester i bedriftsmarkedet, sier Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge. – SD-WAN representerer en helt ny måte å produsere datakomtjenestene på, som gir muligheter når det gjelder tjenester, drift og funksjonalitet for kundene. Den vil også kunne benytte vårt 5G-nett som vi nå ruller ut.

Etter hvert som digitaliseringen for bedrifter blir mer skybasert, vil dette kreve et mer avansert nettverk som understøtter denne utviklingen. Telia SD-WAN gir bedriftene nettverkstjenester som tilrettelegger for digitalisering og skybaserte tjenester og sikrer at endringer kan gjøres løpende og automatisk.

– Datatrafikk og applikasjoner flyttes mer og mer til forskjellige skyplattformer, og Telia SD-WAN er gode nyheter for alle bedrifter som har digitalisering som en del av sin virksomhetsstrategi, sier Hillestad.

Raske endringsmuligheter

Med SD-WAN forenkles og sentraliseres styringen og driften av nettverket, fordi det separeres fra underliggende infrastruktur og hardware, og flyttes opp i skyen. I motsetning til tradisjonelle nett kan man også prioritere og styre trafikk ned på applikasjonsnivå. Nettverksfunksjonene er virtuelle, noe som legger til rette for automatisering av nettverket og dermed raske endringsmuligheter ettersom behovene i virksomheten endrer seg. Dessuten kan ytterligere nettverkstjenester aktiveres ved behov, enten i skyen eller som programvare på bedriftens enheter.

SD-WAN legges som en software virtuelt over hvilken som helst IP-forbindelse, slik at kunden fritt kan velge den forbindelsen som passer dem best. Takket være automatisert og software-basert nettverksfunksjonalitet, tilpasser nettverket seg umiddelbart og fleksibelt til kundens raskt endrende behov.

Økt konkurransekraft gjennom fleksibilitet og hastighet

Med Telia SD-WAN får bedrifter nå mulighet til å bygge sitt bedriftsnettverk på toppen av kostnadseffektive internettløsninger, eller å velge IP VPN-linjer med garanterte båndbredder og ende til ende kvalitetsparametere. Vedlikeholdet av bedriftsnettverket blir mer smidig, fordi behovet for å gjøre oppdateringer på hver lokasjon forsvinner – disse kan gjøres ett sted, én gang og styres fra sentralt hold.

Telia har valgt Nokias Nuage Networks som sin samarbeidspartner for SD-WAN. Telia har en global multiplattform som muliggjør internasjonale leveranser av SD-WAN.

– Vi er veldig glade for at Telia bygger på vårt vellykkede samarbeid i Finland og nå tilbyr SD-WAN-tjenester i Norge basert på vår neste generasjons løsning, sier Sunil Khandekar, CEO i Nokias Nuage Networks. – Vår SD-WAN 2.0-teknologi vil gi Telia en svært god plattform for å tilby avanserte digitale tjenester som støtter tilkobling til skyen og automatisering. Telias SD-WAN-tjenester vil være helt grunnleggende for den digitale transformasjonen til deres bedriftskunder i det norske markedet.

Om Nuage Networks

Nuage Networks, et Nokia-selskap, tilbyr SD-WAN 2.0-løsninger til mer enn 70 sertifiserte operatører og 700+ bedriftskunder på tvers av alle bransjer og offentlig sektor. Nuage Networks SD-WAN 2.0-løsning er en sentralt kontrollert, åpen, multi-cloud, virtuell nettverksplattform. Den gjør det mulig for kunder effektivt og kostnadseffektivt å koble sammen alle lokasjoner og brukere for å levere forbedret applikasjonsytelse med innebygd sikkerhet i hele nettverket. ACG Research rangerte Nuage Networks nummer 1 i SD-WAN levert gjennom tjenesteleverandører.

Emner

Tags


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale

Relaterte nyheter