Gå videre til innhold
​Telia lanserer Spillskolen for foreldre

Pressemelding -

​Telia lanserer Spillskolen for foreldre

Mange foreldre er ukjent med hva barnas gaming innebærer, til tross for at de fleste barn bruker mye tid på dataspill hver eneste dag. For å lære foreldre mer om hva gaming handler om, har Telia lansert en spillskole for foreldre, som skal sikre barn en trygg og morsom spillhverdag. I Spillskolen gir NRKs spillekspert Rune Fjeld Olsen nyttige tips og råd om hvordan du som forelder kan få gode spillopplevelser med barna dine.

Som en teknologiaktør er Telia bevisst sitt ansvar for å forebygge de negative sidene av den digitale virkeligheten og fremme de positive. Medietilsynets rapport Barn og Medier fra 2020 viser blant annet til at mange barn har akseptert venneforespørsler fra ukjente, de kan bli fristet til å være slemmere mot andre på nett enn de er i virkeligheten, mer enn tre av ti 13–18-åringer som bruker sosiale medier har angret på noe de har delt, og halvparten av 9-17-åringer sier de har spilt dataspill med 18-årsgrense. Alt dette er imidlertid mulig å forebygge og forhindre hvis foreldre lærer seg hvordan de lager trygge rammer for barnas nettverden, mener NRKs spillekspert Rune Fjeld Olsen:

– Det å slippe barn løs på internett for å spille med venner både kan og bør være noe foreldre tenker grundig gjennom. Man åpner døren til en fantastisk kilde til lek, moro, sosialisering og læring, men man åpner også opp noen skumle dører til en verden som ikke er så hyggelig. Det er derimot mye man kan gjøre for å gi barna en trygg ramme rundt nettspillingen. Målet med Spillskolen er å hjelpe til med å bygge disse rammene, utdyper han.

Barn vil gjerne dele spillopplevelsene sine med foreldrene

På den andre siden sier rundt halvparten at gaming har positive sider: det er sosialt, lærerikt, fremmer engelske språkferdigheter og er en fin måte å oppleve historier på. Gjennom Spillskolen er formålet nettopp å skape trygge rammer som fremmer disse positive sidene. Fjeld Olsen fremhever egne erfaringer med hvordan det å involvere seg beriker foreldre-barn relasjonen og skaper gode minner for livet:

– Hvis du som mamma eller pappa ikke involverer deg i barnas spilling i det hele tatt, ekskluderer du samtidig deg selv fra en viktig del av barnas liv. De elsker å snakke om opplevelser de har hatt i spill, og de setter ekstremt stor pris på å dele disse opplevelsene med foreldre. Jeg har to barn selv, og har spilt blant annet Minecraft, Zelda og Super Mario sammen med dem. Det har vært minneverdige opplevelser for alle tre, vi har skapt barndomsminner de kommer til å huske hele livet, forteller han.

Tema for episodene i Spillskolen

Serien produseres av Level Up og distribueres via Telia Norges YouTube-kanal og Facebook-side i ukene fremover. Spillskolen består av totalt seks episoder med følgende tema:

Ep 1: Slik lager du barnas nettprofil

Ep 2: Foreldrekontroll og innstillinger

Ep 3: Nettvett i dataspill

Ep 4: Aldersgrenser og spill

Ep 5: Tidsbruk

Ep 6: Slik blir du en del av barnas spillhverdag

Telia Norge Facebook

Telia Norge YouTube

Emner

Tags


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge