Gå videre til innhold
Telia Norge sikret 5G-frekvenser

Pressemelding -

Telia Norge sikret 5G-frekvenser

Telia Norge sikret seg viktige 5G-frekvensressurser i auksjonen som nylig ble avsluttet. De attraktive frekvensene i 2,6 GHz- og 3,6 GHz-båndene vil bli viktige på veien for å bygge ut et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023. Det er godt nytt for alle norske mobilkunder.

– Vi er godt fornøyd med utfallet av auksjonen, og kan love at de naturressursene som frekvensene er vil komme samfunnet og alle innbyggerne i Norge til gode. Vi har et mål om å dekke halve befolkningen med 5G i løpet av året og vi skal være først med et landsdekkende 5G-nett i løpet av 2023. Disse frekvensene vil sikre vår fremtidige evne til å være en digital tilrettelegger samt bli en viktig brikke på veien mot Gigabit-samfunnet, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge.

Frekvensressursene i 2,6 GHz- og 3,6 GHz-båndene er teknologinøytrale, og vil sammen med andre frekvenser danne bærebjelken i 5G-infrastrukturen til Telia Norge.

– Alle frekvensressurser er naturligvis viktige for å bygge en best mulig mobilnettinfrastruktur. Disse frekvensene vil i tillegg bli avgjørende for å bygge ut enda bedre høyhastighetsdekning også i distriktene, slik at alle i Norge kan komme seg på nett. Den raske teknologiske bruker- og tjenesteutviklingen stiller stadig økte krav til mobilnettet, og Telia Norge vil fortsette å investere betydelig i nettverkskvalitet, dekning og kapasitet for å gi alle kunder i vårt nett de beste kundeopplevelsene, avslutter Vellan.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge