Gå videre til innhold
​Telia og spillkjempen Riot Games lanserer ny nordisk serie for League of Legends

Pressemelding -

​Telia og spillkjempen Riot Games lanserer ny nordisk serie for League of Legends

Et nytt partnerskap mellom spillgiganten Riot Games, e-sportsarrangøren DreamHack og Telia etablerer en ny nasjonal og nordisk turnering for verdens mest populære dataspill ’League of Legends’. Det omfattende samarbeidet skytes i gang med den første League of Legends-turneringen i juni 2020.

League of Legends (LoL) er på kun ti år blitt verdens mest populære dataspill. Spillet er utviklet og eid av Riot Games, som i dag arrangerer både online og fysiske turneringer i stadionformat over hele verden. League of Legends er spesielt populært i USA og Asia, hvor det siste verdensmesterskapet tiltrakk flere enn 100 millioner unike seere.

Innhold i verdensklasse
E-sport er en underholdningsindustri i rask vekst. Den teknologidrevne konkurranseformen appellerer til unge i alle aldre, og har utviklet seg til å bli en fast del av mange familiers hverdag. Som digital tilrettelegger leverer Telia allerede infrastrukturen som gjør det mulig å spille online, og har sponset den norske e-sportligaen «Telialigaen» siden mai 2019.

– E-sport er en av de raskest voksende konkurranseformene i verden målt i antall deltagere og publikum, og helt i front av denne utviklingen finner vi League of Legends. Sammen med Riot Games vil vi gjøre de nordiske landene til en sterk del av det globale e-sport-økosystemet, samt gi spillerne og seerne opplevelser og innhold i verdensklasse. Det er en stor nordisk satsning, og kun fantasien setter grenser for samarbeidets potensiale, sier Camilla Forberg, merkevare- og markedsdirektør i Telia Norge.

Norden på LoL-verdenskartet
Hittil har Telia samarbeidet med Riot Games om en nasjonal turnering i Finland. Nå skaleres prosjektet opp i et felles nordisk format, når Telia Esports Series introduseres i Norge, Sverige og Danmark. Alle landene får en offisiell nasjonal turnering med faste livestreams som blir kommentert på de lokale språkene.

Riot Games avholder allerede omfattende turneringer i Nord-Amerika, Europa, Kina og Sør-Korea, og den nye nordiske ligaen blir dermed en del av det globale økosystemet av spillere og fans.

Verdens mest populære e-sportsspill
League of Legends ble lansert i 2009 og er et strategisk lagspill hvor to lag på fem personer møter hverandre på en online spillearena. Spillformatet kalles Multiplayer Online Battle Arena – også kjent under forkortelsen MOBA. Målet med spillet er å ødelegge motstanderens base mens du forsvarer ditt eget utgangspunkt.

– Det ambisiøse turneringssystemet for League of Legends, som vi nå skaper sammen med Telia og DreamHack, vil gi talentfulle spillere fra hele Norden mulighet til å utfolde seg og konkurrere på en ny hjemmebane. Det vil også gi amatørspillere en unik sjanse til å kvalifisere seg til profesjonelle kamper, og LoL-fans får mulighet til å følge de beste, nasjonale spillerne tett og engasjere seg i lokale events, sier Mo Fadal, Head of Publishing Nordics hos Riot Games.

De første turneringskampene i Telia Esports Series vil etter planen bli avholdt i juni 2020.

Se traileren for Telia Esports Series


Ytterligere informasjon

League of Legends: https://play.euw.leagueoflegends.com/en_GB

Riot Games: https://www.riotgames.com/en

DreamHack: https://dreamhack.com/

Emner

Kategorier


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge

Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge