Gå videre til innhold
Telia tar i bruk nye 5G-frekvenser

Pressemelding -

Telia tar i bruk nye 5G-frekvenser

Telia Norge aktiverer nå 5G i det såkalte 700 MHz-båndet i selskapets hurtigvoksende 5G-nett. Telias kunder vil dermed oppleve enda bedre 5G-dekning fremover, spesielt innendørs.

– Vi jobber for fullt med å bygge ut vårt landsdekkende 5G-nett og aktiveringen av 5G i 700-båndet representerer en viktig milepæl for oss. Kundene våre kan se frem til mer og forbedret dekning på 5G, der spesielt innendørsdekningen styrkes, sier Espen Weum, fungerende leder for infrastruktur i Telia Norge. – I Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen har vi nå over 50 basestasjoner med 5G som bruker 700-båndet og fremover vil vi aktivere dette på basestasjoner over hele landet.

Telia har hittil brukt 3,6 GHz-båndet når selskapet har rullet ut 5G i byer som Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm. Frekvenser i dette båndet har svært høy kapasitet. 700-båndet på sin side gir vesentlig lengre rekkevidde og bedre signaler inne i bygninger. Telia testet samtidig nylig å kombinere de to båndene, kjent som Carrier Aggregation, noe som vil gi kundene langt bedre dekning, hastighet og kapasitet på det superraske 5G-nettet.

– Vi benytter allerede 700-båndet i 4G-nettet, og faser nå inn 5G i dette båndet ved hjelp av såkalt dynamisk spektrumdeling, slik at båndbredden og kapasiteten i nettet vårt kan brukes til begge mobilteknologier, sier Weum.

Først i Norge med landsdekkende 5G-nett

Telia har høy fart på utbyggingen av sitt landsdekkende 5G-nett. I første halvdel i 2021 skal 19 flere byer og kommuner få 5G fra Telia, deriblant Stavanger, Sandnes, Sola, Asker, Bærum, Nordre Follo, Ullensaker, Øygarden og Askøy. Arbeidet er godt i gang flere steder. Selskapet åpnet i fjor 5G-nettet i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm, og i løpet av 2021 skal halvparten av Norge befolkning ha tilgang til 5G der de bor.

– Vi leder 5G-kappløpet og vil være først i Norge med et landsdekkende nett i løpet av 2023. Med aktiveringen av 5G i 700-båndet tar vi nye viktige skritt mot dette målet, sier Weum.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 476 23 517

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge