Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Telia Trends: 8 av 10 studenter bruker mobiltelefonen under forelesning

Pressemelding   •   sep 01, 2016 10:36 CEST

Svein Henning Kirkeng, CMO i Telia Norge

En undersøkelse Telia har gjort blant norske studenter viser at 8 av 10 bruker mobiltelefonen under forelesning. Sosiale medier står for størsteparten av bruken.

– Det er vel knapt en student som ikke har en smarttelefon, og nettopp det at studentene har internett i lomma hele døgnet bør åpne for mange muligheter også i en undervisningssituasjon, sier Svein Henning Kirkeng, Chief Marketing Officer i Telia Norge. – Teknologien er kommet svært langt, og det er vanskelig å tro at potensialet i utdanningssituasjoner er fullstendig utnyttet. Her ligger det uendelige muligheter som bare venter på å bli oppdaget og tatt i bruk.

På spørsmål om hva studentene bruker mobiltelefonen til under forelesning, svarer 64 prosent at de bruker den til sosiale medier, 54 prosent bruker den til å chatte med venner, mens 37 prosent svarer at de gjør research.
– Med hele verden et tastetrykk unna kan man enkelt finne informasjon om det temaet det foreleses om, men det er også et potensiale for at man kan ha en mer interaktiv undervisningssituasjon, sier Kirkeng. – Med smarttelefonen har mobilvanene våre endret seg, og det handler om å se de fantastiske mulighetene mobilteknologi gir. Teknologi kan åpne for nye måter å engasjere studentene på og som kan løfte undervisningen og studentenes måte å tilegne seg kunnskap på.

Topp 10 aktiviteter på mobilen under forelesning:

  1. sosiale medier
  2. chatter med venner
  3. leser nyheter
  4. researcher
  5. skriver notater
  6. spiller spill
  7. hører på musikk/podcast
  8. leser bok
  9. ser tv-serier/filmer
  10. annet

Undersøkelsen ble gjennomført i uke 33 og 34 av YouGov på vegne av Telia Norge.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });