Gå videre til innhold
Telias 5G-utbygging i 2022: Disse stedene får 5G neste år

Pressemelding -

Telias 5G-utbygging i 2022: Disse stedene får 5G neste år

Telia skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett i løpet av 2023, og innen året er omme vil halvparten av befolkningen ha tilgang til 5G fra selskapet. Nå er utbyggingsplanene for 2022 klare, og Telia presenterer i dag hvilke byer og kommuner som får ta i bruk det nye og raske mobilnettet neste år.

– Vi har så langt rullet ut 5G til godt over to millioner nordmenn landet over, og jeg er stolt over å kunne si at vi fortsetter med uforminsket styrke i 2022, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan. – Et tyvetalls nye byer og kommuner i Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken får 5G i første halvår neste år, blant annet Etnedal, Nord-Aurdal, Horten, Kragerø, Tønsberg, Gol og Øvre Eiker. Videre begynner vi en større utbygging på en rekke steder der vi allerede har slått på enkelte 5G-basestasjoner, som i Drammen, Hemsedal, Larvik, Sandefjord og Tromsø.

Telia fortsetter 5G-utbyggingen i følgende byer og kommuner i første halvår av 2022:

 • Innlandet: Etnedal, Nord-Aurdal, Nordre Land, Skjåk, Søndre Land, Sør-Aurdal, Sør-Fron, Tolga, Tynset, Vang, Vestre Slidre og Øystre Slidre
 • Vestfold og Telemark: Bamble, Drangedal, Færder, Holmestrand, Horten, Kragerø, Larvik, Porsgrunn, Sandefjord, Tønsberg og Vinje
 • Viken: Drammen, Flesberg, Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Hole, Kongsberg, Krødsherad, Modum, Nesbyen, Nore og Uvdal, Sigdal, Skiptvet, Øvre Eiker og Ål
 • Troms og Finnmark: Tromsø

– I andre halvår av 2022 står et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland for tur, sier Vellan. – Med neste års 5G-utbygging vil vi ta et stort og viktig steg mot vårt landsdekkende 5G-nett i 2023.

Telia jobber samtidig videre med å utvide 5G-dekningen på en rekke steder hvor utbyggingen er godt i gang fra tidligere, slik at enda flere innbyggere får tilgang til 5G i året som kommer.

5G gir enda bedre 4G

Med det nye 5G-nettet kan nordmenn se frem til en bedre mobil- og bredbåndsopplevelse, med høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning. Kunder av Telia får fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber, og man får umiddelbart muligheten til å koble seg til mobilnettet etter hvert som basestasjonene i området oppgraderes.

– 5G-utbyggingen vil i tillegg gi våre kunder enda bedre 4G, da vi parallelt som vi ruller ut 5G moderniserer hele mobilnettet. Konkret betyr dette at hastigheten og dekningen på 4G-nettet blir betydelig bedre, samtidig som kapasiteten mer enn dobles, sier Vellan.

For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, OnePlus, Samsung og Sony.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

 • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, fått tilgang til det nye mobilnettet.
 • I løpet av 2021 har 5G-utbyggingen pågått i følgende byer og kommuner: 
  • Innlandet: Alvdal, Dovre, Eidskog, Elverum, Engerdal, Folldal, Gausdal, Gjøvik, Gran, Grue, Hamar, Kongsvinger, Lesja, Lillehammer, Lom, Løten, Nord-Fron, Nord-Odal, Os, Rendalen, Ringebu, Ringsaker, Sel, Stange, Stor-Elvdal, Sør-Odal, Trysil, Vestre Toten, Vågå, Våler, Østre Toten, Øyer, Åmot og Åsnes
  • Viken: Aremark, Asker, Bærum, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Frogn, Gjerdrum, Halden, Hurdal, Hvaler, Indre Østfold, Jevnaker, Lier, Lunner, Marker, Moss, Nannestad, Nes Nesodden, Nittedal, Nordre Follo, Rakkestad, Ringerike, Råde, Sarpsborg, Ullensaker, Vestby, Våler, Ås og Aurskog-Høland
  • Rogaland: Stavanger, Sandnes og Sola
  • Vestland: Øygarden og Askøy
  • Troms og Finnmark: Tromsø
 • I 2022 fortsetter 5G-utbyggingen i et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken og Troms og Finnmark. Telia jobber samtidig videre med å utvide 5G-dekningen på en rekke steder hvor utbyggingen er godt i gang fra tidligere, slik at enda flere innbyggere får tilgang til 5G i året som kommer.
 • Telia har i tillegg bygget ut en rekke basestasjoner med 5G og enda bedre 4G over hele landet der det har vært behov for bedre dekning og mer kapasitet.
 • Full oversikt over Telias 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge