Gå videre til innhold
Telias salg av brukte mobiler fjerde kvartal og hele 2023: Apple iPhone 11 forblir favoritten

Pressemelding -

Telias salg av brukte mobiler fjerde kvartal og hele 2023: Apple iPhone 11 forblir favoritten

I Telias oversikt over de mest populære brukte telefonene i fjerde kvartal 2023 er det fortsatt Apple iPhone 11 som tar førsteplass. Ni av ti modeller er fra Apple, og det gjelder også for hele året sett under ett.

Listen over de mest solgte brukte mobiltelefonene siste kvartal er nærmest identisk med salget for hele 2023, og bærer preg av Apples sterke posisjon blant nordmenn.

– Det er små justeringer på listen i årets siste kvartal sammenlignet med tredje kvartal, og vi ser faktisk også at 2023 ikke skiller seg nevneverdig fra 2022. Samsung har gått fra to til én modell på topp 10, mens ellers er det mye de samme modellene som går igjen, sier Siv Færø, ansvarlig for salg og kanalstyring for privatmarkedet i Telia.

Apple iPhone 11 er den mest populære brukte telefonen også i fjerde kvartal, som den har vært hele året. Nedover listen følger ulike iPhone-modeller, før Samsung klarer å smette inn på tiendeplass med sin Galaxy S20 Ultra. Seks av ti telefoner støtter 5G.

– Med den enorme 5G-utbyggingen og moderniseringen av mobilnettet vi har holdt på med de siste par årene, og som fortsetter i 2024, ser vi at folk er opptatt av å ha en telefon som støtter den nyeste teknologien, også når de kjøper en pent brukt mobil, sier Færø.

Brukte iPads i vinden

Siden oktober har Telia-eide OneCall solgt brukte iPads, og på kun tre måneder har nesten 700 kunder sikret seg et nesten nytt nettbrett. De er kontrollsjekket på lik linje som de pent brukte mobilene selskapet selger, og kundene får to års garanti.
– Det er absolutt et marked for brukte nettbrett også, og vi er godt fornøyd med salget så langt. Det blir spennende å følge dette segmentet fremover, sier Færø.

Topp 10 fjerde kvartal 2023* – tallene i parentes er plasseringen tredje kvartal:

1. (1) Apple iPhone 11

2. (3) Apple iPhone SE (2nd gen)

3. (2) Apple iPhone 13

4. (4) Apple iPhone 12

5. (5) Apple iPhone XR

6. (6) Apple iPhone 13 Pro

7. (9) Apple iPhone 11 Pro

8. (7) Apple iPhone 12 Pro

9. (8) Apple iPhone 13 Pro Max

10. (tilbake på listen) Samsung Galaxy S20 Ultra

Topp 10 2023*

1. Apple iPhone 11

2. Apple iPhone SE (2nd gen)

3. Apple iPhone 13

4. Apple iPhone 12

5. Apple iPhone XR

6. Apple iPhone 12 Pro

7. Apple iPhone 13 Pro

8. Apple iPhone 11 Pro

9. Apple iPhone 13 Pro Max

10. Samsung Galaxy S21 Ultra

*Listene er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i Telia og OneCall sine kanaler.

Lang historie med brukte mobiler

Telias satsing på brukte telefoner stammer fra 2016, da daværende NetCom lanserte MobilPant. Gjennom MobilPant, som fortsatt eksisterer, kunne kundene levere inn sine brukte telefoner og få en tilgodelapp på verdien. Mange av disse telefonene var av god kvalitet, og i 2018 begynte OneCall å selge telefonene under konseptet NestenNy. I 2020 lanserte Telia samme konsept under navnet Like Fin.

Alle brukte telefoner som selges gjennomgår en grundig kvalitetssjekk før de selges, og det følger med to års garanti og fem års reklamasjonsrett.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge