Gå videre til innhold
Telias salg av brukte mobiler tredje kvartal: Apple iPhone 11 fortsatt mest populær

Pressemelding -

Telias salg av brukte mobiler tredje kvartal: Apple iPhone 11 fortsatt mest populær

I Telias oversikt over de mest populære brukte telefonene i årets tredje kvartal beholder Apple iPhone 11 sin førsteplass. Listen er nærmest fullstendig dominert av Apple, og Samsung Galaxy S21 Ultra på en tiendeplass er den som bryter hegemoniet.

Apple iPhone 11 er den mest populære brukte telefonen også i tredje kvartal, akkurat som i første og andre kvartal. Nedover listen følger ulike iPhone-modeller, før Samsung bryter mønsteret med sin Galaxy S21 Ultra på tiendeplass. Seks av ti telefoner støtter 5G.

– Vi ser at listen er ganske lik fra tidligere i år, og de små variasjonene som er skyldes primært at tilgangen på brukte telefoner er avhengig av ulike panteordninger og hva som kommer inn i trakten, sier Siv Færø, ansvarlig for salg og kanalstyring for privatmarkedet i Telia. – Vi har ganske god tilgang på brukte mobiler, men ser faktisk at salget er ned med 10 prosent sammenlignet med første kvartal.

Færø tror nedgangen kan tilskrives at dyrtiden er kommet også i dette markedet:

– Mange er betydelig mer forsiktige med pengebruken, også når det gjelder å kjøpe selv en brukt mobiltelefon, som jo er rimeligere enn å kjøpe ny, sier hun. – Lanseringen av iPhone 15-serien kan også være en del av forklaringen.

Topp 10 tredje kvartal 2023* – tallene i parentes er plasseringen andre kvartal:

1 (1) Apple iPhone 11

2 (4) Apple iPhone 13

3 (2) Apple iPhone SE (2nd gen)

4 (3) Apple iPhone 12

5 (6) Apple iPhone XR

6 (7) Apple iPhone 13 Pro

7 (5) Apple iPhone 12 Pro

8 (10) Apple iPhone 13 Pro Max

9 (8) Apple iPhone 11 Pro

10 (Ny) Samsung Galaxy S21 Ultra

*Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i Telia og OneCall sine kanaler.


Lang historie med brukte mobiler

Telias satsing på brukte telefoner stammer fra 2016, da daværende NetCom lanserte MobilPant. Gjennom MobilPant, som fortsatt eksisterer, kunne kundene levere inn sine brukte telefoner og få en tilgodelapp på verdien. Mange av disse telefonene var av god kvalitet, og i 2018 begynte OneCall å selge telefonene under konseptet NestenNy. I 2020 lanserte Telia samme konsept under navnet Like Fin.

– Telia har alltid hatt og skal fortsette å ha en ledende posisjon på brukte telefoner, og i november i fjor nådde vi en viktig milepæl med over 100 000 solgte telefoner, sier Færø. – Nå jobber vi i tillegg med utvide vårt sortiment til å inkludere eksempelvis nettbrett og smartklokker.

Alle brukte telefoner som selges gjennomgår en grundig kvalitetssjekk før de selges, og det følger med 2 års garanti og 5 års reklamasjonsrett.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Pressetelefon til bruk for journalister +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge