Gå videre til innhold
Telias topp 10 mai: Apple tar tilbake pallplassene

Pressemelding -

Telias topp 10 mai: Apple tar tilbake pallplassene

Apple har tatt tilbake alle pallplassene og dominerer med totalt syv modeller på Telias liste over de mest solgte smarttelefonene i mai.

Alle de tre mest solgte smarttelefonene i mai kommer altså fra Apple, mens Samsung inntar fjerdeplassen med sin Galaxy S10+, opp én plassering fra forrige måned.

– Huawei P30 Pro falt på listen i mai, etter å vært på toppen i april, sier Håkon Lofthus, leder for Telia privat. – Det er nok grunn til å anta at salget har falt noe som følge av beslutningen fra amerikanske myndigheter som påvirker samarbeidet mellom Huawei, Google og Android.

Telia-kunder som har kjøpt en Huawei-telefon kan forvente at tjenester skal fungere stort sett slik de gjør i dag. Alle Googles tjenester (Gmail, YouTube, Play Store etc.) vil fortsatt fungere og oppdateres på sertifiserte Huawei-telefoner så lenge Google støtter den nåværende Android-versjonen. Telefoner med Google Play vil fortsatt ha Google Play Protect security. Det er fortsatt ikke helt klart om, og hvordan, fremtidige oppdateringer på Huawei-telefoner vil skje, men for øyeblikket ligger den siste oppdateringen ute for de som ennå ikke har lastet den ned.

– Ellers ser vi at folk primært går for flaggskipmodellene når de velger telefon, kommenterer Lofthus. – For øvrig er Apples iPhone 6s tilbake på listen og den eldste telefonen blant de ti modellene. Apple bekreftet forleden at iPhone 6s vil få støtte for iOS 13 til høsten.

Topp 10 mai – forrige måneds plassering i parentes:

  1. Apple iPhone XS Max (2)
  2. Apple iPhone XS (3)
  3. Apple iPhone XR (4)
  4. Samsung Galaxy S10+ (5)
  5. Huawei P30 Pro (1)
  6. Apple iPhone 6s (7)
  7. Apple iPhone 8 (6)
  8. Apple iPhone X (tilbake på listen)
  9. Apple iPhone 8 Plus (8)
  10. Samsung Galaxy S10 (tilbake på listen)

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 64 Telia-butikker, på telia.no og gjennom kundesenteret.

Emner

Tags


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale

Relaterte nyheter