Gå videre til innhold
Suveren 4G-dekning: Turister som roamer i Norge er tilkoblet lynraskt 4G fra Telia hele 90 prosent av tiden de er tilkoblet et mobilnett.
Suveren 4G-dekning: Turister som roamer i Norge er tilkoblet lynraskt 4G fra Telia hele 90 prosent av tiden de er tilkoblet et mobilnett.

Pressemelding -

Her bruker turistene mest mobildata på reise i Norge

Det er ikke bare nordmenn som elsker å surfe på mobilen når de er i utlandet. På fjell, ved fjorder og på Norges mest besøkte turistdestinasjoner er utlendinger stadig oftere å se med mobilen i hånden idet de kaprer blinkskudd på sine reiser. Telia avslører n hvilke nasjoner som surfer mest på reise i Norge.

Ifølge tall fra reiselivsbransjen var det en jevn vekst av solgte hotellrom i første halvår 2017. Svak krone og økt velstand i flere land har sørget for gode tider i den norske reiselivsbransjen. Dette gir også sitt bidrag til mobiltrafikken i Telia-nettet:

- Vi merker godt den økte pågangen i mobilnettet vårt fra utenlandske turister på nær sagt alle turistattraksjonene i sommermånedene. Til tross for at turistene kommer fra mange ulike nasjoner, er det noen som virkelig skiller seg ut ved at de tar størstedelen av datatrafikken i nettet vårt, sier Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet i Telia Norge, og viser til topp ti-listen nedenfor som er basert på surfingen i juli- og august måned:


Topp 10: Nasjoner som roamer mest på reise i Norge

 1. Tyskland
 2. Sverige
 3. USA
 4. Nederland
 5. Polen
 6. Danmark
 7. Frankrike
 8. Storbritannia
 9. Belgia
 10. Finland


Disse snapper mest på Trollpikken, Geiranger, Besseggen og Gaustadtoppen
De typiske turistdestinasjonene opplever naturlig nok mer mobilsurfing under sommerferien enn ellers i året. Dette gjelder spesielt Besseggen, Geiranger og Gaustadtoppen samt fjordene på Sunnmøre og i Nord-Norge. Spesielt oppsiktsvekkende er kanskje årets pågang og interesse knyttet til Trollpikken, den spesielle fjellformasjonen i Dalanes fjellheim.

- Også utenlandske turister har fattet interesse for fenomenet Trollpikken. Det vakte oppsikt da den spesielle fjellformasjonen tidligere i år knakk i to, men nå som utstikkeren er gjenreist og på plass der den skal være, ser vi at både norske og utenlandske turister omfavner – om man kan si det sånn – Trollpikken, sier Jamne.


Topp 5 nasjoner som roamer på Trollpikken:

 1. Nederland
 2. Danmark
 3. Sverige
 4. Belgia
 5. Frankrike

Topp 5 nasjoner som roamer på Besseggen:

 1. Sverige
 2. Polen
 3. Belgia
 4. Danmark
 5. Tsjekkia

Topp 5 nasjoner som roamer på Gaustadtoppen:

 1. Sverige
 2. Polen
 3. Danmark
 4. Tyskland
 5. Nederland

Topp 5 nasjoner som roamer i Geiranger:

 1. Italia
 2. Tyskland
 3. Sverige
 4. Polen
 5. Storbrittania


Tilkoblet 4G nær sagt overalt
Norge har med sine langstrakte fjorder og høye fjell en av verdens mest krevende topografier å bygge mobilnett i. Til tross for dette er Norge kåret til landet med verdens beste digitale infrastruktur. Dette viser Telias tall klare tegn til:

- Turister som roamer i Norge er tilkoblet lynraskt 4G fra Telia hele 90 prosent av tiden de er tilkoblet et mobilnett. Til sammenligning er våre norske kunder på reise i utlandet tilkoblet 4G under 60 prosent av tiden de roamer. Dette er et soleklart bevis på at vår intensive dekningsutbygging og milliardinvesteringer knyttet til dette løfter kundeopplevelsene vi gir til både norske og utenlandske forbrukere, sier Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge.

På disse plassene surfer turistene mest
Selv om turistene elsker å besøke plassene i Norge som ofte er å finne på postkort, kan det virke som om de fleste også vier tid til å utforske hovedstaden og omegn idet de først er på besøk.

- Våre basestasjoner i hovedstaden, spesielt i området rundt Bjørvika, opplever stor pågang under sommermånedene. Men på topp finner vi Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd. Hele fire av fem plasser på topplisten som utenlandske turister surfer mest på i Norge er plassert på Østlandet, med unntak av Olden i Sogn og Fjordane. Olden har en av Norges mest besøkte cruisehavner og er spesielt vakker om sommeren. I tillegg er nær 90 prosent av de besøkende i Olden utenlandske. Ikke rart vi også merker pågangen gjennom våre mobilnett, for det kan garanteres at også turister snapper, instagrammer og publiserer bilder fra sine Olden-besøk i sosiale medier til folk og fe, sier Wigum.

Her opplever Telia Norge den største pågangen i sine mobilnett sommeren 2017:

 1. Tusenfryd, Vinterbro
 2. Solli, Råde
 3. Bjørvika, Oslo
 4. Langhus, Oslo
 5. Olden (Stryn), Sogn og Fjordane


*All data er basert på surfing i mobilnettet til Telia Norge blant utenlandske mobilbrukere i perioden 1. juli – 31. august 2017.

Emner


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Pressetelefon til bruk for journalister +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge