Gå videre til innhold
Nordmenn surfer som hjemme når de er på reise

Pressemelding -

Nordmenn surfer som hjemme når de er på reise

Nordmenn tar med seg hverdagens mobilvaner når de er i utlandet, og ferske tall fra Telia viser at kundene i juli surfet 40 prosent mer enn i samme periode i fjor. Aller mest mobildata har vi brukt i Sverige, mens Spania og Danmark følger etter på oversikten over hvor vi surfet mest.

– Kundene bruker nå telefonen akkurat som hjemme, og de har virkelig tatt innover seg at tiden med høye regninger og ubehagelige overraskelser etter ferien definitivt er forbi, sier Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Kundene ser ingen grunn til å begrense databruken på reise, og vi ser en økning på 40 prosent i bruk av mobildata i utlandet i juli sammenlignet med fjoråret.

Topp ti roaming-listen fra Telia viser hvilke land nordmenn bruker størstedelen av sine datapakker i, og det er i de typiske sommerferielandene gigabytene hovedsakelig blir brukt. Sverige ligger helt på topp, fulgt av Spania, Danmark, Hellas og Italia.

– På ferie i utlandet kan telefonen være din beste venn, med alle mulige hjelpemidler for hånden, som karttjenester, hotell- og restaurantanbefalinger, flybilletter og andre reisedokumenter, kamera og ikke minst en plattform der du kan holde kontakten med venner og familie via sosiale medier. Smarttelefonen er rett og slett blitt uunnværlig på reise, mener Jamne.

I vinter lanserte Telia Data Boost, som gir kundene frihet til å kjøpe ubegrenset data for en begrenset periode i én eller tre timer til en pris på henholdsvis 19 kroner eller 39 kroner. Telia har sett en formidabel økning på Data Boost i sommer, og muligheten til å kjøpe ekstra data har vært en populær løsning også blant utenlandsfarerne: – Vi ser at Data Boost har vært attraktivt på reise, og mye kan nok tilskrives fotball-VM, tror Jamne.

Tilnærmet lik utvikling nasjonalt og i Europa
Sammenlignet med fjorårets juli surfet Telia-kundene på ferie i utlandet 40 prosent mer i år, mens økningen på mobildatabruk i Norge i juli har vært på 33 prosent sammenlignet med juli i fjor. – Det er interessant å se at forskjellen har jevnet seg ut. Vi var tidlig ute med å lansere Roam Like Home, og vi ser nå at den store dataveksten i utlandet vi har sett tidligere år har avtatt denne sommeren. Det er som forventet og betyr at kundene bruker våre tjenester som hjemme (og litt til) når de er på reise i Europa, avslutter Jamne.

Topp 10 roaming-land for Telia-kunder på reise i utlandet i juli 2018:

  1. Sverige
  2. Spania
  3. Danmark
  4. Hellas
  5. Italia
  6. Polen
  7. Kroatia
  8. Frankrike
  9. Tyskland
  10. Storbritannia

Emner

Kategorier


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge