Gå videre til innhold
Salget av brukte mobiltelefoner øker: Apple på topp

Pressemelding -

Salget av brukte mobiltelefoner øker: Apple på topp

I Telias oversikt over de mest populære brukte telefonene første halvår troner Apple trygt på toppen, og Samsung Galaxy S21 Ultra er det som stopper Apple fra å ta alle plassene på topp 10-listen. Salget av brukte telefoner øker fra forrige kvartal.

Det er krevende tider økonomisk, og vi blir mer bevisste på pengebruken. Telia ser at det er aktuelt for stadig flere å kjøpe brukte telefoner.

– Sammenlignet med årets første kvartal har salget av pent brukte mobiler gått opp fire prosent, forteller Siv Færø, ansvarlig for salg og kanalstyring for privatmarkedet i Telia. – Det er mye penger å spare på å kjøpe en pent brukt mobil, og det er et godt valg også for miljøet.

Apple iPhone 11 er den mest populære brukte telefonen i andre kvartal, akkurat som i første kvartal. Nedover listen følger ulike iPhone-modeller, før Samsung bryter mønsteret med sin Galaxy S21 Ultra på tiendeplass. Seks av ti telefoner støtter 5G.

– Enten de skal velge ny eller pent brukt mobiltelefon er Apple et naturlig valg for svært mange nordmenn, sier Færø. – Samtidig har Samsung også en sterk markedsposisjon i Norge, og når vi teller opp etter første halvår har en Samsung-modell klart å komme seg inn på topp 10-listen over de mest solgte brukte mobiltelefonene.

Topp 10 første halvår 2023:

1. Apple iPhone 11

2. Apple iPhone SE (2nd gen)

3. Apple iPhone 12

4. Apple iPhone 13

5. Apple iPhone 12 Pro

6. Apple iPhone XR

7. Apple iPhone 13 Pro

8. Apple iPhone 11 Pro

9. Apple iPhone 13 Pro Max

10. Samsung Galaxy S21 Ultra


Topp 10 andre kvartal 2023

1. Apple iPhone 11

2. Apple iPhone SE (2nd gen)

3. Apple iPhone 12

4. Apple iPhone 13

5. Apple iPhone 12 Pro

6. Apple iPhone XR

7. Apple iPhone 13 Pro

8. Apple iPhone 11 Pro

9. Samsung Galaxy S20 Ultra

10. Apple iPhone 13 Pro Max

Lang historie med brukte mobiler
Telias satsing på brukte telefoner stammer fra 2016, da daværende NetCom lanserte MobilPant. Gjennom MobilPant, som fortsatt eksisterer, kunne kundene levere inn sine brukte telefoner og få en tilgodelapp på verdien. Mange av disse telefonene var av god kvalitet, og i 2018 begynte OneCall å selge telefonene under konseptet NestenNy. I 2020 lanserte Telia samme konsept under navnet Like Fin.

– Telia har alltid hatt og skal fortsette å ha en ledende posisjon på brukte telefoner, og i november i fjor nådde vi en viktig milepæl med over 100 000 solgte telefoner, sier Færø. – Nå jobber vi i tillegg med utvide vårt sortiment til å inkludere eksempelvis nettbrett og smartklokker.

Alle brukte telefoner som selges gjennomgår en grundig kvalitetssjekk før de selges, og det følger med 2 års garanti og 5 års reklamasjonsrett.

*Listene er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i Telia og OneCall sine kanaler.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge