Gå videre til innhold
Jubler for andre året på rad: Telia-nettet er best i Norge, også i 2017.
Jubler for andre året på rad: Telia-nettet er best i Norge, også i 2017.

Pressemelding -

​Telia har Norges beste mobilnett for andre år på rad

For andre år på rad har Mediehuset TEK.no presentert Norges største uavhengige dekningstest av norske mobilnett, og resultatene viser også i år at Telia har landets beste mobildekning. Årets test er tidenes mest omfattende.

Mediehuset TEK.no har den siste tiden utført tidenes mest omfattende test av mobildekningen i Norge, og har kjørt 12 000 kilometer og gjort godt over 4000 tester på 566 målepunkter for å finne ut hvilken operatør som har det beste mobilnettet i landet.

– Det er en fantastisk anerkjennelse å vinne prisen for beste nett for andre år på rad, og det viser at arbeidet og ressursene vi legger ned betaler seg, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge. – Vi har ikke hvilt på våre laurbær etter fjorårets seier, men tvert imot fortsatt å jobbe systematisk og grundig med utbyggingen av 4G og 4G+ over hele landet, nettopp for å sørge for at våre kunder får den beste kundereisen og surfeopplevelsen der de bor og ferdes. Derfor er vi veldig stolte – på vegne av våre kunder – over nok en gang å ha vunnet denne grundige og landsdekkende mobilnett-testen.

Telia har siden 2014 gjennomført en massiv dekningsutbygging. I løpet av svært kort tid har selskapet sørget for 4G-mobildekning til snart 98 prosent av befolkningen, og utbyggingen fortsetter:

– Vi bygger mobilnett for fremtidens krav, sier Tommy Skogheim Johansen, dekningssjef i Telia Norge. – Når vi bygger en ny stasjon har denne alltid 4G og i mange tilfeller 4G+, og resultatet vil være at 4G-dekningen i løpet av neste år vil være bedre enn dagens eksisterende taledekning på 2G/3G, altså over 99 prosent.

I løpet av det siste året har Telia tilnærmet gjort rent bord og vunnet alle tester av mobilnett, både hva gjelder kvalitet, dekning og hastighet.

– Med et mobilnett i verdensklasse er vi klare for å fortsette arbeidet med å digitalisere samfunnet. Vi har etablert mange svært spennende partnerskap der vi er en digital tilrettelegger for andre selskaper som vil skape verdi med teknologi og utforske mulighetene som ligger i IoT, og vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Abraham Foss.

Offisiell informasjon om dekningstesten fra TEK.no:
Om testen: https://www.tek.no/artikler/test-den-store-dekningstesten-2017/382426
Konklusjonen: https://www.tek.no/artikler/test-dekningstest-2017/382426/7 

Emner


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale

Relaterte nyheter