Gå videre til innhold
Telia i full gang med å bygge 5G i Stavanger, Sola og Sandnes

Pressemelding -

Telia i full gang med å bygge 5G i Stavanger, Sola og Sandnes

De første basestasjonene i Stavanger, Sola og Sandnes er allerede oppgradert med den grensesprengende 5G-teknologien, og utbyggingen skyter nå fart. I løpet av høsten vil store deler av innbyggere og næringsliv i de tre kommunene ha tilgang til Telias nye 5G-nett.

– Vi skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett i 2023, og vi er veldig glade for å nå være i gang med utbyggingen i Stavanger, Sola og Sandnes. Frem mot sommeren skal nærmere 50 basestasjoner oppgraderes med 5G, og mange flere er planlagt til høsten, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan. – Med det nye 5G-nettet vil innbyggerne oppleve høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning. Det åpner seg samtidig masse spennende muligheter for lokal industri og næringsliv. Vi håper å være en attraktiv partner i utvikling av nye produkter og løsninger basert på 5G-teknologien, i tillegg til å være en viktig leverandør av private mobilnett for forretningskritiske bruksområder.

I Stavanger, Sola og Sandnes vil nærmere 140 basestasjoner i løpet av året bli oppgradert med den nyeste mobilteknologien levert av Telias samarbeidspartner Ericsson. Telias kunder i de tre kommunene får fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber.

– Vi ser veldig frem til å ta i bruk den nye 5G-teknologien i Stavanger, som vil gi oss mange spennende muligheter og tjenester. 5G vil bidra til å styrke oss som kommune gjennom å gjøre oss mer digitaliserte, samtidig som akademia, forskningsmiljøer og næringsliv får et kraftig verktøy til å utvikle nye løsninger for fremtiden, sier ordfører i Stavanger kommune, Kari Nessa Nordtun.

Halve befolkningen på 5G i løpet av året

Telias ambisjon er at halvparten av Norges befolkning skal ha tilgang til 5G der hvor de bor i løpet av 2021, og selskapet vil være først i landet med et nasjonalt 5G-nett innen 2023. 5G-utbyggingen til Telia skjer område for område i hele landet.

– Vi ligger godt i rute med våre utbyggingsplaner, og er stolte over å være i front på 5G i Norge. Stadig flere nordmenn har nå tilgang til vårt 5G-nett, og vi ser at 5G-telefonene er svært populære blant våre kunder, sier Vellan. – Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer vi hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, samtidig som kapasiteten dobles. Så 5G-utbyggingen er noe som kommer alle våre kunder til gode.

Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo. Siden den gang har blant annet Trondheim, Oslo, Bergen, Asker, Bærum, Nesodden, Nordre Follo, Øygarden og Askøy fått tilgang til det nye mobilnettet, med pågående utbygging i flere byer og kommuner i Viken. For å få tilgang til 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia og en telefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Huawei, Motorola, OnePlus, Samsung, Sony og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge