Gå videre til innhold
Kombinasjonen Telias åpne plattform for IoT og Disruptive Technologies' sensorløsninger gjør det enkelt for andre å skape verdi med IoT.
Kombinasjonen Telias åpne plattform for IoT og Disruptive Technologies' sensorløsninger gjør det enkelt for andre å skape verdi med IoT.

Pressemelding -

​Telia og Disruptive Technologies inngår partnerskap: vil gjøre IoT tilgjengelig for alle

Telia Norge og det norske selskapet Disruptive Technologies inngår et kraftfullt partnerskap som virkelig baner vei for digitalisering. Sammen blir de to selskapene først i verden med en verktøykasse som gjør det enkelt for andre som vil utforske muligheter innen tingenes internett.

Disruptive Technologies er et norsk selskap med internasjonale ambisjoner. De utvikler ende-til-ende sensorløsninger spesialtilpasset tingenes internett (IoT), og i høst vant de Norwegian Tech Awards. Deres komplette sensorløsning er unik når det gjelder størrelse, kapabiliteter og pris, og selskapet er spådd en lys fremtid.

– Det er svært interessant og inspirerende for oss å inngå partnerskap med Disruptive Technologies, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i Telia Norge. – Deres høye ambisjoner om å gjøre IoT tilgjengelig for alle og dominere tingenes internett på verdensbasis er en svært god match med våre. Vi har god fart på reisen fra å være et rent mobilselskap til å bli et teknologiselskap som skal bidra til at andre kan skape verdi med digitalisering, og med partnerskapet med Disruptive Technologies kan vi hjelpe verden til virkelig å realisere det enorme potensialet som ligger i IoT.

Disruptive Technologies lager sensorer på størrelse med frimerker. Sensorene har innebygget prosessering, radiokommunikasjon og batteri med en varighet på opptil 15 år. Selskapet er tidlig ute, og har ambisjoner om å selge milliarder av sensorer til et marked som spås å bli enormt etter hvert som nettet blir mer og mer dominert av maskiner som snakker sammen:

– Med et så voldsomt mulighetsrom og så stor etterspørsel som vi ser, er vi helt avhengige av innovative og modige selskaper som Telia for å kunne ta IoT ut til massene, sier Erik Fossum Færevaag, CEO i Disruptive Technologies. – Mens Telia er en av de fremste med sin IoT-skyløsning, Purple Pipe, har vi skapt verktøyet for å levere målinger fra den virkelige verden. Sammen leverer vi en komplett plattform for digitalisering, sier Færevaag.

Verktøykasse for IoT
Kombinasjonen Disruptive Technologies’ førsteklasses sensorløsning og Telias åpne plattform (developer.telia.io) skaper unike muligheter for alle som vil utforske verdien i IoT:

– Vi ønsker et langsiktig strategisk partnerskap med Disruptive Technologies. Til å begynne med vil vi inkludere Disruptive Technologies’ sensorteknologi som en ny komponent i vår åpne plattform, Sensing as a Service. Samtidig lanserer vi sammen et nytt produkt, “IoT Developer Kit”, som kombinerer Disruptive Technologies’ sensorteknologi med Telias plattformtjenester som Identity, Trust as a Service og Purple Pipe, forteller Hillestad.

IoT Developer Kit er en verktøykasse for utviklere som muliggjør en rekke innovative løsninger innen tingenes internett. Den er enkel å bruke, rimelig og senker terskelen for alle som vil utforske verdiene som ligger i IoT. Verktøykassen vil bestå av et sett sensorer der utviklerne selv kan velge hva slags type sensorer de ønsker å inkludere, Cloud Connector og tilgang til Telias plattformtjenester som Identity, Consent Management, Purple Pipe og Purple Insights:

– Telia så tidlig at dette er et nytt og viktig verktøy for verden, og sammen gir vi gass og blir først i verden med et slikt produkt, sier Færevaag.

Telia Norge fortsetter å utvide sitt partnernettverk, og har allerede partnere innen blant annet landbruk, parkering, båthold og ren luft. Telias teknologidirektør mener partnerskap har et kraftig potensiale som virkelig kan sette fart i digitaliseringen av samfunnet:

– Sammen med partnere som Disruptive Technologies vil vi gjøre IoT-teknologi tilgjengelig for alle. Å skape verdi med IoT har aldri vært enklere, sier Hillestad.


Om Disruptive Technologies
Disruptive Technologies er et norsk teknologiselskap posisjonert innenfor Wireless Sensor Network (WSN)-markedet. Selskapet utvikler ultrasmå sensorer med enestående egenskaper laget for "Internet of Things" (IoT) og Industri 4.0. Disruptive Technologies har som mål å være den fremste tilbyder av løsninger for å koble alle "ting" til internett og har et globalt markedsperspektiv med kontorer i Bergen, Oslo, Trondheim, London, Paris og München.

Related links

Emner

Kategorier


Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge