Gå videre til innhold
Telia Norge sin nasjonale 5G-utbygging fortsetter med full styrke. – Nå står over 50 nye byer og kommuner i Innlandet og Viken for tur, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan
Telia Norge sin nasjonale 5G-utbygging fortsetter med full styrke. – Nå står over 50 nye byer og kommuner i Innlandet og Viken for tur, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan

Pressemelding -

1,2 millioner nordmenn har nå tilgang til 5G: – Disse stedene får 5G fra Telia neste halvår

Telia Norge sin nasjonale 5G-utbygging fortsetter med full styrke. Allerede i dag har 1,2 millioner nordmenn 5G der de bor, og i løpet av året vil halve befolkningen ha tilgang til 5G. Selskapet presenterer i dag hvilke byer og kommuner som får 5G i andre halvår av 2021. Telia skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023.

– Vi har åpnet det raske 5G-nettet i storbyer som Oslo, Bergen og Trondheim, og har det siste halvåret rullet ut 5G for fullt i blant annet Asker, Bærum, Nesodden, Nordre Follo, Stavanger, Sola, Sandnes og Ullensaker, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan. – Nå står over 50 nye byer og kommuner i Innlandet og Viken for tur, deriblant Elverum, Hamar, Kongsvinger, Lillehammer, Ringsaker, Trysil, Fredrikstad, Halden, Indre Østfold, Moss og Sarpsborg. Vi håper innbyggere og næringsliv i disse kommunene får stor glede av den nye 5G-teknologien, og alle mulighetene som nå åpner seg.

Telia åpnet 12. mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner fått tilgang til det nye 5G-nettet, som byr på høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

– Vi dekker i dag rundt 1,2 millioner nordmenn med 5G, og er sikre på at vi innen året er omme vil nå målet vårt som sier at halvparten av Norges befolkning skal ha tilgang til 5G der de bor, sier Vellan. – Telia er i front på 5G i Norge, og det skal vi fortsette å være.

Telia vil andre halvår 2021 fortsette 5G-utbyggingen i følgende byer og kommuner:

Innlandet: Alvdal, Dovre, Eidskog, Elverum, Engerdal, Folldal, Gausdal, Gjøvik, Gran, Grue, Hamar, Kongsvinger, Lesja, Lillehammer, Lom, Løten, Nord-Fron, Nord-Odal, Os, Rendalen, Ringebu, Ringsaker, Sel, Stange, Stor-Elvdal, Sør-Odal, Trysil, Vestre Toten, Vågå, Våler, Østre Toten, Øyer, Åmot og Åsnes.

Viken: Aremark, Fredrikstad, Halden, Hurdal, Hvaler, Indre Østfold, Jevnaker, Lier, Lunner, Marker, Moss, Nes, Rakkestad, Ringerike, Råde, Sarpsborg og Våler.

Aktuell startdato for 5G-utbyggingen varierer fra kommune til kommune, og Telias kunder får fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber. Parallelt med utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, samtidig som kapasiteten dobles.

– I byer og kommuner hvor vi allerede har mye 5G, slik som Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm, jobbes det videre med å utvide dagens dekning, og ukentlig får flere og flere innbyggere som bor her tilgang til den nye mobilteknologien, sier Vellan.

Åtte av ti mobiltelefoner på Telias månedlige liste over de mest solgte telefonene støtter 5G, og Telia har nå nærmere 300 000 5G-telefoner i nettet sitt.

– Kundene er klare for 5G, men de som har 4G-telefoner nyter også godt av høyere hastigheter og bedre kapasitet som følge av at hele mobilnettet nå moderniseres, sier Vellan.

Fremskynder videre 5G-utbygging

Telia har samtidig besluttet å fremskynde 5G-utbyggingen i utvalgte byer og kommuner over hele landet for å sikre enda bedre dekning og kapasitet i mobilnettet. Konkret innebærer dette at spesifikke basestasjoner i disse kommunene oppgraderes til 5G og bedre 4G i løpet av neste halvår, mens den mer omfattende utbyggingen finner sted i 2022 eller 2023.

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kundeopplevelsen på mobilnettet vårt, og gjennom å fremskynde 5G-utbyggingen vil kommuner i Agder, Møre og Romsdal, Nordland, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland få gradvis tilgang til 5G allerede fra neste halvår, sier Vellan.

For å få tilgang til det nye 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia og en telefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Huawei, Motorola, OnePlus, Samsung, Sony og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Fakta om Telias 5G-utbygging: 

 • Telia åpnet i 2020 sitt 5G-nett i Bergen, Oslo, Trondheim og Lillestrøm.
 • I løpet av første halvår 2021 har følgende byer og kommuner fått tilgang til det nye nettet:
  • Viken: Asker, Bærum, Eidsvoll, Enebakk, Frogn, Gjerdrum, Nannestad, Nesodden, Nittedal, Nordre Follo, Ullensaker, Vestby, Ås og Aurskog-Høland
  • Rogaland: Stavanger, Sandnes og Sola
  • Vestland: Øygarden og Askøy
  • Troms og Finnmark: Tromsø
 • Telia har samtidig bygget ut en rekke basestasjoner med 5G over hele landet der det har vært behov for bedre dekning og mer kapasitet.
 • I andre halvår av 2021 fortsetter 5G-utbyggingen i følgende byer og kommuner:
  • Innlandet: Alvdal, Dovre, Eidskog, Elverum, Engerdal, Folldal, Gausdal, Gjøvik, Gran, Grue, Hamar, Kongsvinger, Lesja, Lillehammer, Lom, Løten, Nord-Fron, Nord-Odal, Os, Rendalen, Ringebu, Ringsaker, Sel, Stange, Stor-Elvdal, Sør-Odal, Trysil, Vestre Toten, Vågå, Våler, Østre Toten, Øyer, Åmot og Åsnes
  • Viken: Aremark, Fredrikstad, Halden, Hurdal, Hvaler, Indre Østfold, Jevnaker, Lier, Lunner, Marker, Moss, Nes, Rakkestad, Ringerike, Råde, Sarpsborg og Våler
 • Telia fremskynder 5G-utbyggingen i andre halvår av 2021 i følgende byer og kommuner:
  • Agder: Lindesnes
  • Møre og Romsdal: Averøy, Fjord, Gjemnes, Molde, Rauma, Stranda, Sykkylven og Ålesund
  • Nordland: Alstahaug, Evenes, Fauske og Vega
  • Rogaland: Randaberg
  • Trøndelag: Frøya, Melhus, Orkland og Åfjord
  • Vestfold og Telemark: Larvik og Sandefjord
  • Vestland: Bjørnafjorden

  Emner

  Kategorier


  --

  Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

  Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

  Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

  Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

  Vi er Telia. Norges største utfordrer.

  Kontakter

  Daniel Barhom

  Daniel Barhom

  Informasjonssjef +47 465 00 000

  Relatert innhold

  Vi er Telia – Norges største utfordrer

  Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

  Telia Norge
  Lørenfaret 1A
  0585 OSLO
  Norge