Gå videre til innhold
Forundret: Abraham Foss, adm. dir. i Telia Norge, er forundret over Konkurransetilsynets meninger og mener de går imot sitt egentlig samfunnsoppdrag.
Forundret: Abraham Foss, adm. dir. i Telia Norge, er forundret over Konkurransetilsynets meninger og mener de går imot sitt egentlig samfunnsoppdrag.

Pressemelding -

Lover Telenor hard konkurranse og kundene bedre tilbud

Telia-sjef Abraham Foss lover økt konkurranse, bedre løsninger og lavere priser dersom Konkurransetilsynet godkjenner Telias oppkjøp av Phonero.

Mandag leverte Telia Norge sine merknader til Konkurransetilsynet, som har varslet at det vil si nei til oppkjøpet av Phonero. Tilsynet har frist til 10. april med å bestemme seg.

Administrerende direktør i Telia Norge, Abraham Foss, mener et oppkjøp vil gi en mer reell konkurranse i markedet, der Telenor i dag er den dominerende aktøren. Dersom tilsynet godkjenner oppkjøpet, lover Foss lavere priser og økt innovasjonstakt i telemarkedet.

- Mektige Telenor sitter i dag på 67 prosent av markedet. Ved at Telia og Phonero går sammen, vil samfunnet få en aktør som kan tilby reell konkurranse på Telenors kunder. Det er ikke tilfellet i dag, sier Foss.

Foss lover at Telenors bedriftskunder skal få et bedre produkt- og pristilbud fra Telia dersom tilsynet godkjenner Telias oppkjøp av Phonero.

- Jeg skal personlig ringe de 20 største Telenor-kundene for å gi de et bedre tilbud hos oss enn de har hos Telenor i dag. Alle andre kan selvsagt ta kontakt med oss, sier han.

Foss er forundret over at Konkurransetilsynet ikke er opptatt av konkurransen et samlet Telia/Phonero vil kunne skape mot Telenor, men heller legger vekt på konkurransen mellom de små aktørene i et marked der Telenor kan fortsette å operere uforstyrret.

- Det virker som om tilsynet er mer opptatt av konkurransen mellom de små aktørene i det lille hjørnet av markedet som ikke fullstendig domineres av Telenor, enn å legge forholdene til rette for at bransjens Goliat kan få skikkelig konkurranse, sier Foss.

I sitt svar til Konkurransetilsynet har Telia gjennom en prispressanalyse utført av Oslo Economics dokumentert at Telias oppkjøp av Phonero vil utløse lavere priser for kundene i det mobile bedriftsmarkedet

- Konkurransetilsynet vil gripe inn mot et oppkjøp som vil gi hardere konkurranse og lavere priser. Det kan umulig være i tråd med Konkurransetilsynets oppdrag, avslutter Foss.

Emner

Kategorier


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Pressetelefon til bruk for journalister +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge