Gå videre til innhold
En 5G-basestasjon fra Lillestrøm, hvor Telia først åpnet 5G-nettet sitt tilbake i mai 2020.
En 5G-basestasjon fra Lillestrøm, hvor Telia først åpnet 5G-nettet sitt tilbake i mai 2020.

Pressemelding -

Mer enn to av tre nordmenn har nå tilgang til 5G: – Disse stedene får 5G fra Telia neste halvår

Telia bygger 5G over hele landet og nå har over to av tre nordmenn tilgang til den nye og raske mobilteknologien. Selskapet presenterer i dag hvilke byer og kommuner som får 5G og enda bedre 4G i andre halvår 2022.

– Vi skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett i løpet av 2023 og er veldig stolte over å kunne tilby en bedre kundeopplevelse på mobil og bredbånd til stadig flere nordmenn, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan. – Neste halvår vil et stort antall byer og kommuner i blant annet Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland få 5G fra Telia med høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

5G-utbyggingen til selskapet fortsetter på disse stedene andre halvår 2022:

  • Agder: Sirdal
  • Møre og Romsdal: Aukra, Aure, Averøy, Fjord, Giske, Gjemnes, Hareid, Herøy, Hustadvika, Kristiansund, Molde, Rauma, Smøla, Stranda, Sula, Sunndal, Surnadal, Sykkylven, Tingvoll, Ulstein, Vanylven, Vestnes, Volda, Ørsta og Ålesund
  • Rogaland: Haugesund og Randaberg
  • Trøndelag: Frøya, Heim, Hitra, Holtålen, Indre Fosen, Malvik, Melhus, Midtre Gauldal, Oppdal, Orkland, Osen, Rennebu, Rindal, Røros, Selbu, Skaun, Tydal, Ørland og Åfjord
  • Vestfold og Telemark: Hjartdal, Kviteseid, Midt-Telemark, Nissedal, Nome, Notodden, Seljord, Skien, Tinn og Tokke
  • Vestland: Alver, Askvoll, Aurland, Austevoll, Bjørnafjorden, Bremanger, Fjaler, Gloppen, Gulen, Hyllestad, Høyanger, Kinn, Kvam, Luster, Lærdal, Osterøy, Samnanger, Sogndal, Solund, Stad, Stord, Stryn, Sunnfjord, Sveio, Ullensvang, Vaksdal, Vik, Voss og Årdal
  • Viken: Rollag

– Vi jobber samtidig med å utvide 5G-dekningen på ulike steder over hele landet der vi allerede er godt i gang med moderniseringen av mobilnettet, sier Vellan. – Det gjelder blant annet flere byer og kommuner i Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken, samt Tromsø i Troms og Finnmark.

5G-nettet til Telia ble tidligere i år kåret til det mestvinnende mobilnettet i Norge innen 5G-opplevelser av mobilanalyseselskapet Opensignal, som måler faktiske brukeropplevelser i mobilnettene.*

5G gir enda bedre 4G

Telia moderniserer 4G-nettet parallelt med 5G-utbyggingen, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G blir betydelig bedre, samtidig som kapasiteten mer enn dobles.

– De med 4G-telefon vil merke en betydelig bedre brukeropplevelse, så 5G er noe som kommer alle nordmenn til gode, avslutter Vellan.

Kunder av Telia får fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber. Har du en 5G-telefon med tilhørende abonnement kan du umiddelbart koble deg til det nye mobilnettet etter hvert som basestasjonene i ditt område oppgraderes.

*Opensignal Awards – Norway: 5G Experience Report December 2021, basert på uavhengig analyse av mobilmålinger registrert i perioden 1. august til 29. oktober 2021 © 2022 Opensignal Limited.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, fått tilgang til det nye og raske mobilnettet. Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/
  • Telia har i tillegg bygget ut en rekke basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der det har vært behov for bedre dekning og mer kapasitet.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge