Gå videre til innhold
Ålesund er blant byene som nå får nyte godt av det nye 5G-nettet fra Telia.
Ålesund er blant byene som nå får nyte godt av det nye 5G-nettet fra Telia.

Pressemelding -

Telia bygger 5G: tre av fire nordmenn har tilgang

Telia bygger 5G over hele landet, og nå har tre av fire nordmenn tilgang til den helt nye og raske mobilteknologien. Denne høsten fortsetter utbyggingen i blant annet Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestland, og Vestfold og Telemark.

– Vi er veldig stolte over å kunne fortelle at utbyggingen og moderniseringen av mobilnettet vårt fortsetter med uforminsket styrke, og vi ligger veldig godt an for å kunne nå målet om et landsdekkende 5G-nett i 2023. Allerede nå har tre av fire nordmenn tilgang til 5G fra oss, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – I tillegg oppgraderer vi 4G-nettet, som betyr betydelig høyere hastigheter og bedre kapasitet også på 4G. Alle våre kunder vinner på denne moderniseringen, og kan nyte godt av et mobilnett i verdensklasse.

Telia nærmer seg nå 1,1 millioner 5G-telefoner i sitt nett, og alle modellene på Telias månedlige topp 10-lister støtter 5G.

– Kundene står klare med telefoner og utstyr som støtter 5G, og det passer fint med at vi hver eneste uke moderniserer våre basestasjoner og sørger for 5G til folket, sier Svendsen. – Vi ser også gjennom våre undersøkelser at kunder som har tilgang til 5G er mer fornøyd, og det gir oss masse energi til å fortsette utbyggingen for fullt fremover.

Telia presenterte før sommeren sine utbyggingsplaner for andre halvår 2022, hvor et stort antall byer og kommuner i blant annet Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland vil få 5G og enda bedre 4G fra selskapet. Telia vil være først med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023.

Kunder av Telia får fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber. Har du en 5G-telefon med tilhørende abonnement kan du umiddelbart koble deg til det nye mobilnettet etter hvert som basestasjonene i ditt område oppgraderes.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, fått tilgang til det nye og raske mobilnettet.
  • Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/
  • Telia bygger i tillegg ut en rekke basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der det er behov for bedre dekning og mer kapasitet.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge

Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge