Gå videre til innhold
Telia FREEDOM: Vær Trygg – Vær Fri – Vær Deg Selv
Telia FREEDOM: Vær Trygg – Vær Fri – Vær Deg Selv

Pressemelding -

1 av 3 frykter trakassering på nett

Telia heier på folk som går motstrøms og våger å være seg selv. Folk som ser muligheter der andre ser problemer, og som tør å stikke seg frem. Nettopp derfor lanserer mobilselskapet nå nysatsingen FREEDOM, som staker ut en ny retning for videre satsing med fokus på å gjøre godt i samfunnet gjennom teknologi – og gjennom det fremme ulike syn, verdier og mennesker.


- Med mobilteknologi skal Telia fjerne barrierer og åpne for nye muligheter – for å forenkle mer, kommunisere mer, utforske mer og leke mer. Med Telia FREEDOM ønsker vi å vise at vi tror på kraften i hver enkelt, og hva dette kan oppnå i samspill med teknologi. Telia heier på de som følger sin egen overbevisning og tør å si ifra, sier Håkon Lofthus, leder for Telia Consumer.

Som et symbol på nettopp dette har mobilselskapet nå staket ut en ny retning i sin kommunikasjon som retter oppmerksomhet mot viktige samfunnsmessige temaer som mangfold, ytringsfrihet, netthets, trakassering og viktigheten av å våge å gå egne veier.

Et tryggere internett

- FREEDOM handler om trygghet, frihet og muligheten til å stå for det man brenner for – så lenge det gjøres på et skikkelig vis, sier Lofthus, og fortsetter:

- Når vi snakker om trygghet på nett, så tenker mange på virus og hacking. Men 1 av 3 av våre kunder er bekymret for trakassering på nett, og over halvparten bekymret for uønsket deling og spredning av bilder. Vi ønsker å rette søkelyset mot nettroll, netthets og handlinger som begrenser oss mennesker til å være den vi er og uttrykke oss slik vi ønsker. Vi vil være tydelige på at vi ønsker å bidra til at folk ikke begrenser seg fordi de ikke føler seg trygge på nett, sier Lofthus.

Vil mobilisere flest mulig

Resultatene fra en undersøkelse Telia gjennomførte blant egne kunder ved utgangen av 2018 samsvarer med politiets innbyggerundersøkelse for 2017, som i viser at frykten også øker år for år.

- For å rette søkelyset mot og øke kunnskapen rundt trygghet på nettet vil Telia fremover sørge for å gi sine kunder mer innsikt, hjelp og informasjon om temaer som eksempelvis netthets, sier Lofthus.

Dette gjøres blant annet gjennom et samarbeid med organisasjonen NoHate, som jobber for å mobilisere flest mulig i kampen for en trygg samfunnsdebatt ved å utvikle nye verktøy for å bekjempe netthat og netthets.

Mia Landsem (21) er også deltakende i enkelte av Telias nye reklamefilmer som et symbol basert på hennes kamp mot nettroll de seneste årene, som blant annet førte til at hun vant Plan International sin «Jenteprisen 2018».

- Mitt budskap er krystallklart: Vi er utrolig ubeskyttet på nettet, og kunnskap om hvor grensene går online er hos mange ganske liten, sier Landsem.

Opptatte av mangfold

Kort fortalt handler den nye retningen om troen på enkeltmennesket og hva enkeltmennesket kan utgjøre av ting i samspill med andre. For i følge Telia er det kundene deres som vil forme fremtidens mobilselskap:

- Det er kundene våre vi lager løsninger for, og det som betyr mest i våre kunders liv er det som også betyr mest for oss. Vi heier vi på de som går motstrøms. Det er slik vi driver samfunnet vårt videre fremover. Man må våge å stå frem med sine egne syn, meninger og verdier. Mangfold skaper rom for åpenhet og debatt. Om vi kan bidra, inspirere og legge til rette for det og dermed utgjøre en forskjell, har vi kommet et skritt lenger, sier Lofthus.


Om Telia FREEDOM:

FREEDOM handler om trygghet, frihet og muligheten til å stå for det man brenner for – så lenge det gjøres på et skikkelig vis.

VÆR TRYGG handler om at kundene våre skal slippe å bekymre seg, og heller fokusere på ting som er viktige for dem. Her spiller vår fantastiske kundeservice en viktig rolle. Vi skal gi kundene våre hjelpen de trenger - når de trenger den. Med vårt krypterte 4G-nett kan de uten bekymring bruke mobilen på nett. I tillegg tilbyr vi en rekke tjenester som eksempelvis SVITSJ forsikring, som sikrer deg hvis mobilen forsvinner eller blir skadet.

VÆR FRI handler om at vi skal tilby kundene fleksible mobile løsninger, tilpasset deres liv, behov og bruk. Vi har suveren dekning og et stort utvalg av tjenester som bidrar til å gi kundene våre mer frihet i hverdagen: Telia X, Data Boost og Music Freedom for å nevne noen.

VÆR DEG SELV handler om at vi heier på de som tør å være seg selv og som ønsker å drive verden videre. Det handler om vår tro på skaperkraft og hva hver enkelt av oss kan utrette hvis vi får mulighet til å følge drømmene våre. Dette er grunntemaet i vår nyeste reklamefilm, en film som passende nok har Pharrell Williams-låta «Freedom» som soundtrack.

Emner


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 2 200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største telekomselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Pressetelefon til bruk for journalister +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge