Gå videre til innhold
Den trønderske gründerbedriften StalkIT tar i bruk Narrowband IoT for å spore verdier for blant annet renovasjonsbransjen og havbruk.
Den trønderske gründerbedriften StalkIT tar i bruk Narrowband IoT for å spore verdier for blant annet renovasjonsbransjen og havbruk.

Pressemelding -

​Trønderbedrift blant de første med bruk av helt ny teknologi for sporing

Mobilteknologien Narrowband IoT åpner for smart sporing av nærmest alle typer verdier, overalt og hele tiden. Gründerbedriften StalkIT kobler sitt sporingssystem på Telias NB-IoT-nett for å forbedre hverdagen for kunder innen renovasjon og havbruk.

Narrowband IoT (NB-IoT) er spesiallaget for tingenes internett, og kjennetegnes av bedre dekning, gjerne over ti års batterilevetid og lavere kostnad enn dagens 2G, 3G og 4G.

– Sporing ved hjelp av NB-IoT er ett av de viktigste områdene innenfor IoT i fremtiden, og kan i praksis brukes på omtrent alt som flytter på seg, sier Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge. – Vi har store ambisjoner innenfor dette markedet og leverer en teknologiplattform for sporing. På denne plattformen kan selskap som StalkIT og andre bygge sine sporingstjenester på en effektiv og skalerbar måte. StalkIT er én av de første aktørene som tar i bruk teknologien i stor skala, og Telia ser på dette samarbeidet som meget spennende.

Sporing av avfall og containere har stort fokus både nasjonalt og internasjonalt i renovasjonsbransjen, mens det for havbruksnæringen er viktig å redusere smittespredning mellom anlegg og sykdomssoner. I tillegg har havbruksnæringen mye kostbart materiell man ønsker kontroll over.

– Problemet til nå har vært høy investerings- og driftskostnad, men med NB-IoT endrer dette seg, sier gründer og styreleder Jan Ivar Sandnes i trønderbedriften StalkIT. – Da Telia i fjor lanserte NB-IoT åpnet det seg nye muligheter, og vi startet utviklingen av en sporingsenhet som ved hjelp av denne nye teknologien ville få lengre rekkevidde og bedre batterikapasitet enn de eksisterende løsningene.

Robuste sporingsenheter
Forretningsideen til StalkIT er å utvikle en rimelig og komplett sporingstjeneste basert på små robuste sporingsenheter som kan vare i mange år uten å bytte batteri. App og webportaler sørger for full oversikt, og kan knytte sporingen til arbeidsprosessene og forretningssystemene.

– Produksjonen startet nå i desember og vi har kapasitet til å produsere 110 000 brikker i 2018, sier Kari Bostad, daglig leder i StalkIT. – Per i dag ønsker våre kunder og nye interessenter til sammen 38 000 brikker levert så fort som mulig, så dette kan være starten på et trøndersk eventyr.

----

Kontaktperson StalkIT: Jan Ivar Sandnes, telefon 982 87 122

Emner


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale

Relaterte nyheter