Gå videre til innhold
Stor 5G-utbygging i fjor: 94 prosent av befolkningen har tilgang til Telias 5G-nett

Pressemelding -

Stor 5G-utbygging i fjor: 94 prosent av befolkningen har tilgang til Telias 5G-nett

Telia leder 5G-utbyggingen i Norge, og moderniserte et stort antall basestasjoner over hele landet med helt ny 5G og enda bedre 4G i fjor. Resultatet hittil er at 94 prosent av befolkningen har tilgang til den nye og raske mobilteknologien. Arbeidet fortsetter for fullt i det nye året, og snart står en rekke nye steder i Nordland for tur.

– Gjennom fjoråret moderniserte vi hver uke i snitt 23 basestasjoner med helt ny 5G-teknologi og enda bedre 4G, forteller Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Ikke nok med det, vi bygget også godt over hundre helt nye basestasjoner for å gi kundene enda bedre dekning, kapasitet og høyere hastigheter.

Telias moderniseringsarbeid pågikk over hele landet i fjor, og basestasjon for basestasjon har fått 5G. Eksempelvis fikk Ytre Sula i Norges vestligste kommune Solund 5G i januar 2023, Lindesnes fyr i Norges sydligste kommune fikk 5G i mai, mens Haukskjøen i Norges østligste kommune Sør-Varanger og Tverrelvdalen i Alta kommune fikk i juli.

Resultatet er at 94 prosent av Norges befolkning har nå tilgang til 5G fra Telia. Arbeidet fortsetter i 2024:

– For selv om vi jobbet for fullt for å sørge for 5G i «hue og ræva» i 2023, er det ingen grunn til å hvile før vi er helt i mål. Januar og februar bruker vi til å gjøre oss ferdige med moderniseringen av basestasjoner som står igjen i kommuner på Østlandet og Sørlandet, mens fra begynnelsen av mars begynner vi for fullt i en rekke nye kommuner i Nordland, sier Svendsen.

Snart halvparten av datatrafikken over 5G

Med 94 prosents befolkningsdekning på 5G tar stadig flere teknologien i bruk, og det synes godt i Telias tall. – Nesten 40 prosent av datatrafikken går nå over 5G, og kundene har mobiltelefoner som støtter teknologien. 5G-telefoner utgjør mer enn halvparten av mobiltelefonene i nettet vårt, sier Svendsen.

Rett før jul bekreftet OpenSignal dekningsopplevelsen i Telias 5G-nett, som omtalt av Inside Telecom. OpenSignal er et mobilanalyseselskap som måler faktiske brukeropplevelser i mobilnettene.

– Vi er veldig stolte av 5G-dekningen vår, og derfor er det ekstra gledelig med omtaler som bekrefter kvaliteten på brukeropplevelsen, sier Svendsen.

Det nye og raske 5G-nettet fra Telia er perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming. Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsfronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhastigheter og TV levert over mobilnettet. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles.

Fakta om Telias 5G-utbygging:

  • Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet fått tilgang til det nye og raske mobilnettet.
  • Full oversikt over selskapets 5G-utbygging finnes her: https://www.telia.no/nett/5g/utbygging-5g/
  • Telia bygger i tillegg en rekke helt nye basestasjoner med 5G og enda bedre 4G der det er behov for bedre dekning og mer kapasitet.
  • For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, Google, OnePlus, Samsung og Sony.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge