Gå videre til innhold
Telia lanserer Trygg Surfing: Beskytter de ansattes mobiler og sikrer bedriften mot angrep

Pressemelding -

Telia lanserer Trygg Surfing: Beskytter de ansattes mobiler og sikrer bedriften mot angrep

Ansattes mobiltelefoner kan være inngangen svindlere trenger for å komme forbi bedriftens sikkerhetsnett. Telia Bedrift lanserer nå Telia Trygg Surfing – et beskyttende, innebygget lag som skaper trygghet for de ansatte og bidrar til at bedriftens nettverk, verdier og data ikke angripes.

Svindlerne er kreative og finner stadig nye metoder for å forsøke å svindle folk, enten målet er privatpersoner eller bedrifter og virksomheter. En bedrift kan ha sikret sine IT-systemer godt, men hvis svindlerne kommer seg inn gjennom bedriftens egen ansatt, hjelper det lite.

– Vi bruker mobiltelefonen til alt, hele tiden, og dermed er det heller ikke overraskende at cyberkriminelle retter angrep mot nettopp mobiltelefonen. Ansatte i norske bedrifter, via deres mobiltelefoner, kan være veien inn til IT-systemene. Derfor tilbyr vi nå Telia Trygg Surfing til våre bedriftskunder, en tjeneste som stopper svindel- og hackerforsøk før de når bedriftens ansatte, sier Jon Christian Hillestad, leder for Telias bedriftsmarked.

Gjennom et filter blokkeres skadelige nettsider, og trusler som phishing og ransomware stoppes. Den ansatte merker ingenting og kan bruke mobiltelefonen som vanlig, men bedriften mottar aktiv trusseloppdatering døgnet rundt.

Styrker bedriftenes forsvar mot stadig flere svindelangrep

Telia Enterprise utvidet i august sin portefølje innen sikkerhet, skytjenester og lokale nettverk for norske bedriftskunder. Telia er nå en totalleverandør for en sikker digital hverdag for norske bedrifter, også for de små og mellomstore virksomhetene.

– Mange av disse har ikke på plass selv grunnleggende sikkerhetsløsninger, enten fordi de tror det er kostbart og komplisert, eller fordi de ikke anser seg selv som et mål for svindlere. Men å sikre egen virksomhet trenger ikke være omfattende, og Telia Trygg Surfing er spesielt egnet for de litt mindre bedriftene og er et viktig og effektivt verktøy for å styrke deres forsvar mot økende tilfeller av svindelangrep via internett, sier Hillestad.

Tidligere i høst gjennomførte Telia en undersøkelse blant norske bedrifter. Tallene viser at 20 prosent av de spurte har vært utsatt for cyberangrep, og det store flertallet er bekymret for datasikkerheten. De er dessuten betydelig mer bekymret nå enn tidligere.

– Å sikre seg mot cyberangrep gjelder uansett om man driver et stort eller lite selskap. Det kan virke kostbart der og da å styrke sikkerheten, men det motsatte kan ha enorme konsekvenser, ikke minst økonomiske, sier Hillestad.

Telia Trygg Surfing:

  • Beskytter alle enheter, enten det er mobiltelefoner, PC’er eller nettbrett som bruker mobilt nettverk, uten behov for å laste ned eller oppdatere noe programvare
  • Trusseldekning i sanntid, 24 timer i døgnet
  • Beskytter mot de fleste internettrusler, som phishing, botnets, malware, kompromitterte nettsteder etc.
  • Dekker all bruk av URLer i nettlesere, apper, PC-applikasjoner og bakgrunnstjenester
  • Rimelig sikring av bedriftens ansatte, systemer og data

Du kan lese mer her: Telia Trygg Surfing®

Flere store og samfunnskritiske aktører har valgt Telia de siste årene, blant annet Politiet, Posten Norge, Utenriksdepartementet, NRK, Statens innkjøpssenter, Forsvaret og et stort antall kommuner i blant annet Vestland og Rogaland. Telia har vært det raskest voksende selskapet i bedriftsmarkedet de fire siste årene.

Related links

Emner


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge