Gå videre til innhold
Norske operatører går nå sammen for å forhindre misbruk av norske numre i telefonsvindel.
Norske operatører går nå sammen for å forhindre misbruk av norske numre i telefonsvindel.

Pressemelding -

Sperrer utenlandske svindlere

Telia og andre norske operatører går nå sammen om å stoppe telefonsvindel. En felles sperre forhindrer at utenlandske kriminelle utnytter norske numre i telefonsvindel.

Gjennom ITAKT – en ideell forening som samler norske internett- og teleoperatører for å bekjempe svindel og misbruk av tjenester og infrastruktur – går Telia, GlobalConnect, Telenor, Ice og Altibox sammen om å blokkere muligheten for at utenlandske aktører skal kunne misbruke norske fastnettnumre via såkalt spoofing.

– Vi vil gjøre det vi kan for å sikre våre kunder mot svindel, og er veldige glade for å kunne gjøre det sammen med resten av bransjen, sier Øivind Kristiansen, svindelekspert i Telia Norge. – Sammen kan vi bygge felles front mot utspekulerte svindlere, og dermed sperre for både ubehagelige og potensielt svært skadelige oppringninger til norske mobilkunder.

Spoofing innebærer at det originale, utenlandske telefonnummeret «viskes ut» – og erstattes med et norsk nummer. Ofte vises et nummer som tilhører et kjent selskap eller en statlig aktør, og da øker sjansen for at mottaker besvarer anropet og gjør det personen i den andre enden ber om, nettopp fordi hen ser ut til å ringe fra en aktør man har tillit til.

Med den nye blokkeringen som innføres i det norske telenettet i november vil slik spoofing av norske fastnettnumre fra utlandet ikke lenger være mulig.

– Denne nye blokkeringen er i praksis en showstopper for veldig mange av de kriminelle aktørene som i dag driver med organisert telefonsvindel mot norske forbrukere, sier Kristiansen. – Kommer det anrop fra utlandet til Norge, og disse er satt opp med et norsk fastnettnummer som avsender, vil disse samtalene bli parkert og ikke kunne leveres til norske forbrukere.

Les mer om sperren og ITAKT her: https://itakt.no/?page_id=229

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge